gospodarstvo

"Vztrajali bomo do konca!"

11.8.2009 | 11:20 | Besedilo in foto: A. K.

Zaposleni v Vinu Brežice z zaskrbljenostjo zrejo v prihodnost.

Zaposleni v Vinu Brežice z zaskrbljenostjo zrejo v prihodnost.

Brežice - Približno 100 delavcev Vina Brežice je danes zjutraj začelo stavkati. Še vedno namreč niso dobili izplačanih junijskih in julijskih plač, doslej pa so prejeli le četrtino regresa.

"Čeprav je podjetje lani poslovalo pozitivno in bi moralo potemtakem do začetka julija izplačati regres, do tega ni prišlo, še vedno pa nam dolgujejo tudi precej denarja za potne stroške in jubilejne nagrade, zato bomo vztrajali do konca," je povedal vodja stavkovnega odbora in glavni sindikalist Vina Brežice Janko Kržan.

Delavci, ki so sicer že od prejšnjega ponedeljka doma, se zavzemajo za čim prejšnji stečaj podjetja. Slednje je namreč že od prejšnjega tedna brez elektrike, saj naj bi Elektru dolgovali kar dobrih 100.000 evrov, to pa naj bi bila le kapljica v morje v primerjavi z domnevno več milijonov evrov velikim dolgom Vina Brežice do upnikov.

Stečaj se tako delavcem zdi najboljša rešitev, saj bi na ta način prišli vsaj do približno 1600 evrov iz jamstvenega sklada, v primeru prisilne poravnave pa ne bi dobili skoraj nič.

Kljub nezavidljivi finančni situaciji, v kateri se je podjetje znašlo kmalu zatem, ko je prišlo v last družine Čule, pa naj bi se za Vino Brežice že zanimali nekateri kupci.

"Interesenti so danes z nami stopili v kontakt in povedali, da imajo danes skupščino nekje v Celju," nam je povedal sekretar posavske zveze svobodnih sindikatov Igor Iljaš.

Ali bo nekdanji brežiški ponos tudi v resnici zamenjal lastnika bo tako jasno že v prihodnjih dneh, ko bo verjetno znana tudi usoda približno 100 zaposlenih delavcev.

‹ nazaj

Galerija (6)

Jasen napis na vhodu v podjetje.
Glavni sindikalist Vina Brežice Janko Kržan stavko napoveduje tudi za prihodnje dni oziroma vse do izpolnitve zahtev.
IMG_9280
IMG_9281
IMG_9284
IMG_9285

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava