kronika

Incident pred PU Novo mesto: Policisti ovadili tri osebe

8.9.2009 | 11:30

Foto: Andrej Matič

Foto: Andrej Matič

Objavili smo dve plati zgodbe o včerajšnjem dogajanju pred Policijsko upravo Novo mesto in dodajamo tretjo oz. uradno. Kot v današnjem poročilu navajajo novomeški policisti, bodo na Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu kazensko ovadili 27-letnega moškega , 49-letno žensko in 25-letnega moškega. Vsi so iz Brezja in so utemeljeno osumljeni storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Policisti so ugotovili, da se je 23-letnik iz Brezja z osebnim avtom pripeljal pred Policijsko postajo Novo mesto, kjer sta že bila občana, s katerima je sprt. V tem času se je pred postajo pripeljal še 27-letnik z 49-letno sopotnico in se namenoma zaletel v avtomobil 23-letnega voznika. Nato so se sprli in stepli, v fizičnem obračunu pa so uporabili leseno palico in sekiri ter 23-letniku poškodovali avto. Fotografije povzročene škode so na ogled v povezanih člankih.

Medtem, ko so se policisti ukvarjali s kršitelji, se je na kraj pripeljal še 25-letni voznik osebnega avta in s sekiro razbijal po oškodovančevem vozilu, nato pa se je odpeljal. Pred policijsko postajo se je zbralo več občanov, vendar so jih policisti obvladali. Med pretepom je bila ena oseba poškodovana in so ji zdravniško pomoč nudili v novomeški bolnišnici, so še zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Hudo poškodovana 62-letna kolesarka

Včeraj ob 18.30 uri je 62-letna ženska iz okolice Novega mesta vozila kolo po lokalni cesti v Dolenjem Karteljevem. Med vožnjo je kolesarka zapeljala na rob vozišča, zgubila nadzor nad kolesom in trčila v rob betonskega podpornega zidu, nato pa padla preko zidu. Hudo poškodovana se zdravi v novomeški bolnišnici.

Najprej so se ji zlagali, nato jo še okradli

Neznanci so včeraj popoldne prišli do stanovanjske hiše v okolici Šentjerneja. Oškodovanki so se najprej zlagali, da ji je v hlevu poginila žival. Ženska je odhitela proti hlevu, dva nepridiprava pa sta v tem času odšla v njeno hišo. Čeprav jih je oškodovanka, ki hodi s pomočjo bergel, podila iz hiše, sta v kuhinji vzela 700 evrov gotovine in se skupaj z drugimi odpeljala neznano kam.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava