posavje

Posavka na čelu nacionalne študentske organizacije

1.10.2009 | 15:20 | STA

Katja Šoba (foto:ŠOUM)

Katja Šoba (foto:ŠOUM)

Ljubljana - Na skupščini Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) so študentski poslanci in svetniki včeraj izvolili novo predsednico nacionalne študentske organizacije. Nova predsednica za mandatno dobo enega leta je postala 25-letna absolventka Filozofske fakultete Univerze v Mariboru Katja Šoba z Zdol pri Krškem.

Katja Šoba je v programu delovanja zajela predvsem tiste usmeritve in delovanja na področju vsebin, ki so z vidika študentov najpomembnejši. To so socialne vsebine in področje visokega šolstva. Poudarila je tudi pomen, da se čim več posameznikov aktivno vključi v proces delovanja na področju študentskih vprašanj.

Posavka na čelu nacionalne študentske organizacije

Izpostavila je nujnost zagotavljanja kakovostnega in dostopnega visokega šolstva, potrebo po urejenih in realiziranih socialnih pravicah, večjemu mednarodnemu sodelovanju ter mobilnosti študentov, so sporočili iz ŠOS. Katja Šoba je v študentskem organiziranju aktivna že ves čas svojega študija.

Poslanci in svetniki so se seznanili s poročili organizacije za preteklo obdobje in sprejeli finančno poročilo za leto 2008.

‹ nazaj

Komentarji (1)

2.10.2009Ocenipametni 
smrc,tak luštno predsednico bi pa še jest meu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava