bela krajina

V Beli krajini nič bolje kot v Pomurju

27.10.2009 | 12:00 | I.V.

Ivan Bukovec (Foto: arhiv)

Ivan Bukovec (Foto: arhiv)

Semič - Belokranjski župani so se že 8. oktobra dogovorili, včeraj pa poslali protestno pismo vladi Republike Slovenije, ki je po besedah semiškega župana Ivana Bukovca, zapisanih v pismu, med reševanjem problemov v Pomurju pozabila na vse bolj pereče stanje v Beli krajini. Belokranjsko gospodarstvo je na robu preživetja, v občini Semič je registrirana brezposelnost že 14,8-odstotna, povprečna plača pa znaša le 76 odst. republiškega poprečja.

Vlado v pismu belokranjski župani pozivajo, na si vzame čas za Belo krajino in zagotovi 27.000 prebivalcem dostojno preživetje s spodbudami gospodarstvu in gradnjo prepotrebne cestne povezave v sklopu tretje razvojne osi ter posodobitvijo železnice. Tako kot v primeru Pomurja naj vlada pripravi zakon o podpori Beli krajini.

‹ nazaj

Komentarji (1)

27.10.2009Ocenirobert 
kaj bute skozi jamrali ,da ste belokranjci pozabljeni od vseh.pa saj imamo tudi belokranjci neke pomembne muže v politiki pa kaj so naredili za belokrajino.....bolj malo ,kot lahko vidimo.samo ko jih je treba na vlasti očuvat onda se delajo ,da su nedužni i zapostavljeni i iščedo potpore od vseh nas

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava