kronika

FOTO: Policisti lovili Rome, Romi policiste

28.10.2009 | 09:30

Foto: PU Krško

Foto: PU Krško

Brežice, Krško - V Posavju policisti res nimajo miru, včeraj popoldne so za pravo filmsko akcijo poskrbeli Romi iz Kerinovega grma: če so jih najprej skušali ujeti policisti, se je akcija obrnila; naenkrat so bili zasledovani policisti in kaj kmalu bi se lahko zgodilo, da bi se dvignilo ljudstvo, se je pa romski tovornjak zaletel v policijski avto. A gremo lepo po vrsti.

Brežiški policisti so včeraj nekaj pred peto popoldne pri kontroli prometa ustavljali kombi krških registrskih tablic, ki ni ustavil na znak policistov, ki so uporabljali modro luč in kratke zvočne signale. Kombi je pred policisti zapeljal v naselje Gorica v bližini Krškega in se z vožnjo med hišami poskušal izogniti ustavljanju.

Ko je policijsko vozilo zapeljalo v naselje, se je pojavil še en kombi in vozil za policijskim vozilom, ki je zasledoval prvi kombi. Med vožnjo je zasledovani kombi zavil in zapeljal med hiše ter tako dal prosto pot še tretjemu romskemu vozilu, tokrat tovornjaku, ki je v tistem trenutku pripeljal iz nasprotne smeri in očitno ter sunkovito zapeljal proti policijskemu vozilu, vanj pa tudi trčil.

FOTO: Policisti lovili Rome, Romi policiste

V policijsko vozilo se je nato zaletel še kombi, ki je vozil za njim. V trku – razen materialne škode na vozilih – ni bilo poškodovanih. Po dogodku se je okoli mesta nesreče pričelo zbirati več Romov (seveda policisti v današnjem sporočilu ne omenjajo, da gre za Rome, pač pa pišejo o osebah iz naselja Gorica, a preverjeno: gre za Rome), zato so bile na kraj dogodka napotene dodatne policijske patrulje, da bi kraj zavarovale in preprečile morebiten upor naselja, obenem pa je bilo potrebno ugotoviti vse okoliščine dogodka in opraviti razgovore z vpletenimi.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja so se v delo vključili kriminalisti in zaslišali 31-letnega voznika kombiniranega vozila (med drugim so ugotovili, da je imel v času vožnje v izdihanem zraku 0,41 mg/l alkohola) in 39-letnega voznika tovornega vozila, ki sta z vozili trčili v policiste.

Oba so osumili storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja policistom po 3. odstavku 299. člena kazenskega zakonika. Za dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega do petih let. O primeru sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec, policisti pa še iščejo voznika kombiniranega vozila, ki ni hotelo ustaviti na znak policistov.

‹ nazaj

Galerija (3)

FOTO: Policisti lovili Rome, Romi policiste
FOTO: Policisti lovili Rome, Romi policiste
FOTO: Policisti lovili Rome, Romi policiste

Komentarji (24)

28.10.2009OceniPeter F. 
Dokler ne bodo policisti dosegli spoštovanja in tudi strahospoštovanja od tistih, ki tako redno in že skoraj komično kršijo zakone, se bodo dogajale takšne komedije, ki sodijo zgolj v vice. To je sramota. Policisti bi morali v takšnih primerih uporabiti fizično prisilo, da bi si kršilci za lep čas zapomnili kaj so storili narobe, ne pa da se zaradi takšnih neumnosti cela država smeje policijskemu delu, ki je čedalje manj cenjeno, romi pa dobivajo krila za še večje "potegavščine", ker jim očitno itak nihče nič ne more. Par dni zapora jim nič ne škodi, dobijo jesti in piti na naše stroške, denarja za škodo pa itak ne morejo od njih prejeti... Žalostno v kakšni državi živimo.
28.10.2009Ocenijoze 
zmente se pa skupi hodite ,da se ne boste lovili
28.10.2009Ocenicigan 
V celoti se strijam s Petrom F.
28.10.2009Ocenipozabi 
Problematika s cigani je dejansko iz dneva v dan bolj pereča. Glede na to, da sem veliko na cesti, samo čakam, da me zadene kak cigan, po možnosti brez izpita in z neregistriranim avtom. Kdo bo kril škodo ? cigan sigurno ne !
28.10.2009OceniAnton 
Strinjam se Peter F.res bi bilo treba uporabiti fizično prisilo,samo kako,ko pa je videti med policisti grinte,ki z vso opremo vred nimajo niti 50 kg?
28.10.2009Ocenijanko 
Peter F. - podpis pod izjavo. Se strinjam v celoti. Problem je tudi v tem, da policisti ne smejo takorekoč narediti ničesar. Odvzeta so jim pooblastila za pravilno in učinkovito ukrepanje v takih primerih. Represija je nujno potrebna, ker nivo mentalitete ciganov in podobnih ne razume oz. nima interesa upoštevati drugega kot trdo roko. Že iz opisanega se vidi, da njihovo delovanje temelji na sistemu pasjega krdela. Ko je cela drhal na kupu so močni. Seveda z takim ,,uspehom,, jim rastejo krila in pogum za nadaljevanje. Posledično smo zaradi tega ogroženi vsi državljani. Policija nas ni zmožna zaščititi. Vsi, ki imajo kakorkoli opravka s cigani, bi morali dobiti zakonsko možnost, da si lahko ustvarijo potrebno avtoriteto in status za opravljanje njihovega dela. Preveč demokracije zelo škoduje vsem. Oznaka ,,policijska država,, me prav nič ne moti, če grem kamorkoli brez skrbi če bom še varno prišel nazaj.
28.10.2009OceniŠOKEC 
Kresalka ukreni nekaj s svojimi Kresalčki
28.10.2009Ocenisenca 
Rešitev je preprosta. Policistom prepovedati uporabo modre luči, razen v par izjemnih primerih. Obstoječe stanje jim dovoljuje divjo vožnjo, praktično kadarkoli, na ta način sami bolj ogrožajo kot varujejo. V večini primerov bi lahko mirne duše peljali tako kot ostali udeleženci v cestnem prometu. Nujne vožnje bi morali dovoliti zgolj in le reševalcem in gasilcem in res v izjemnih primerih še policistom. Situacija in realnost pa gre ravno v nasprotno smer, sedaj lahko nujno vožnjo uporabljajo še redarji, kmalu jo bodo še varnostniki in še kdo. Ratali bomo država, kjer bomo vsi lovili vse. To pa že diši po precej znani zgodbi bližnje preteklosti.
28.10.2009OceniSilverwolf 
Dok se bojo policaji bal romov se ne bo spremenil nič... jst bi dal tem zdivjancem ultimat a se boš civiliziru šou na šiht in si dnarje zaslužu al pa boš ob vse doklade in socialno. Simpl Na cesti pa isto... rednim kršiteljem kr odtegavat za štrafe z obrestmi vred.
28.10.2009OceniNovomeščan 
Pa kaj je s temi posavskimi policisti ? So to sploh policisti ? Potem vrh slovenske policije, pardon, vodstvo teh policistov v javnosti trosi govorice, kako pozitivno sodelujejo z Romi, kako se stanje v romskih naseljih izboljšuje, skratka o tem kako se vse skupaj izboljšalo v naseljih. Zdaj vidimo, da policija laže, no tisti, ki se pojavljajo v sredstvih javneha obveščanja nedvomno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava