bela krajina

Župan Fabjan je napisal zakon

10.11.2009 | 09:45

Andrej Fabjan

Andrej Fabjan

Črnomelj - Črnomaljski župan Andrej Fabjan je, da bi spodbudil, da se k reševanju razvojnega zaostanka in položaja Bele krajine pristopi čim prej in brez odlašanja, po vzorcu zakona o razvojni podpori Pomurju pripravil predlog besedila zakona o razvojni podpori Beli krajini v obdobju 2010-2015 in ga včeraj poslal v obravnavo in proučitev vladi, predsedniku vlade, predsedniku države, predsedniku državnega zbora in predsedniku državnega sveta.

V sporočilu za javnost kabineta župana je Silva Migalič med drugim zapisala: "Kot vemo je belokranjsko gospodarstvo na robu preživetja. Stopnja registrirane brezposelnosti se giblje od 12,3% v občini Metlika do 14,8% v občini Semič. Na stanje gospodarstva in splošne blaginje v Beli krajini opozarja tudi povprečna plača, ki je krepko pod republiškim povprečjem.

Belokranjska župana in županja so na Vlado RS že 26. oktobra 2009 naslovili protestno pismo v katerem so izrazili zahtevo, da se Belo krajino v slovenskem prostoru obravnava enakopravno, torej, da se jo glede na njen težak položaj obravnava enako kot Pomurje in se ji s posebnim zakonom dodeli razvojno podporo v obdobju 2010 – 2015.

Pričakujemo, da bo enako kot za Pomurje v čim krajšem času v parlamentu RS sprejet tudi razvojni zakon za Belo krajino."

‹ nazaj

Komentarji (6)

10.11.2009Ocenivolitve 
Očitno 16 letna vladavina na čelu občine in ideja o implemntaciji trgovskih centrov v občini ni rodila sadov. Bliža se čas volitev in potrebno je nastopiti z obljubami in s samo-slavospevi! Kar brez sramu in samozavestno v boj s pojmi lepšega življenja in fikcijami o zapolevanju v Beli krajini!
10.11.2009Oceničrnomaljc 
toliko domačih nadvse strokovnih kadrov je zaposlenih na občini pa...nobene rešitve doma, iz naše občine???
11.11.2009OceniMiha 
Andrej Fabjan je pred 15. leti "napisal" tudi Zakon o pokrajini Bela krajina, pa še vedno nismo pokrajina, niti cm bliže temu, temveč prej nasprotno. Takšne populistične poteze predstavljajo dobesedno norčevanje iz inteligence normalnih ljudi. Če je kdo toliko nor, da verjame takšni obljubi, naj še enkrat voli za Fabjana & Co. oziroma SLS - pa to naj tudi na glas prizna. Vse kar je bilo pametnega je bodisi pobegnilo iz Bele krajine ali pa je bilo pregnano. Pa, da ne bo pomote, niti z Bukovcem, Dragovanom, Matkovičem, Matekovičem in Brunskoletovo ni nič drugače.
11.11.2009OceniObčan 
kaj je župan na občini res zaposlu bivšo ženo?
12.11.2009OceniKritik 
To pa moraš biti pameten za Copy/Paste......
23.11.2009Ocenimicka 
Baje sta bla RENATA IN SAMER skeptična do zakona ponujata drugorazredne alternative ,ki bo nas sše za 20 let oddaljila od SLOVENIJE

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava