dolenjska

Minister Golobič dal intervju za Dolenjski list

30.11.2009 | 17:00

Minister Golobič dal intervju za Dolenjski list

Novo mesto - Po pol leta, ko se po njegovih besedah nobeden od medijev ni zanimal za pogovor z njim, je minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič dal intervju za Delovo prilogo Mag in za Dolenjski list. V pogovoru za Dolenjski list, ki bo v tiskani izdaji objavljen v četrtek, je med drugim povedal:

O Pahorju, Drnovšku in Janši

Pahor je rojen za medijsko pisto, Drnovšek pa je bil pravo nasprotje, redko se je pojavil v medijih, kadar pa se je, je to zaleglo. Janez Janša je bil njuno popolno nasprotje. Njegovo vladanje je temeljilo na odsotnosti dialoga, na monologu oblasti in tudi na avtoritarnih potezah, na diskvalifikacijah, na odrekanju pravice nadzornim institucijam, da se izrekajo tudi o njem in o njegovi oblasti, zaradi česar je po mojem prepričanju izgubil naslednji mandat.

O vladi v času krize

Danes je politika na preizkušnji, izkazalo se bo, koliko so politiki samo politiki in koliko so najvišji predstavniki politike tudi državniki. Po tem se razlikujejo politiki, ki se opotekajo od mandata do mandata, od državnikov, ki se gibljejo od cilja do cilja. Ta vlada oziroma koalicija se sploh ne sme ukvarjati z vprašanjem, kaj se bo z njo zgodilo na naslednjih volitvah. Če bi imeli to pred očmi, bi morali takoj prenehati.

O študiju v domačem kraju

Menim, da ni dobro, da človek vse življenje preživi v domačem kraju. Spomini, ki jih imajo ljudje na študentska leta, nosijo v sebi nauk, ki ga niso dobili v šolskih klopeh, ampak ker so bili odmaknjeni od domačega ognjišča in ker niso stanovali v "mama hotelu". V nekaterih deželah velja strogo pravilo, da gredo študentje oziroma mladi ljudje v tem življenjskem obdobju od doma, da se osamosvojijo, da se naučijo znajti v življenju.

O ustanavljanju novih visokih šol

Samo kakovost je pogoj, da diplomanti neke šole lahko dobijo službo na primer v Krki, Trimu, TPV-ju. Ni težko ustanoviti neko šolo, tudi financirati se jo da, najtežje pa je generaciji študentov zagotoviti, da bo dosegla cilj, ki ga je videla pred sabo, ko se je odločala za pot, na katero človek običajno stopi samo enkrat v življenju.

O aferi Ultra

Vprašanje je bilo, kaj narediti, da bi se ne ponovil isti zločin nad istim podjetjem, nad temi mladimi ljudmi. Zato sem se zavestno odločil, da v eni od anket časopisa Finance, ki je znan po tovrstnih manipulacijah in nezanimanju za dejstva, ne razkrijem svojega deleža v enem od podjetij te družbe, ki tedaj sploh ni bilo aktivno, ki še danes ne posluje in nima nobenega prometa in z njim, razen vplačila ob ustanovitvi, nisem imel popolnoma nič.

‹ nazaj

Komentarji (10)

30.11.2009Ocenijebo.m 
zares sama golazen lažniva,na kozlaje mi gre ko vidim tega lopova
30.11.2009OceniMatija 
Ultra je podjetje, s pomočjo katerega je moč 100% obvladovati gibanje posameznika, ga opazovati, nadzirati, preučevati..., vse to s pomočjo že obstoječe tehnologije.
30.11.2009OceniIrena 
Fuj in fej, takoj jutri odjavim tiskano izdajo Dolenjskega lista. tega pa že ne bom trpela v stanovanju.
30.11.2009Ocenijusuf 
Potem pa naj gre otrok v Ljubljano študirat-stroški 300E,mati brezposelna oče dela za 543E,GOSPODIČ GOLOBIĆ lepo prosim za tvoj UČEN nasvet ali pa če se dobi pri tebi kakšno delo za jurčka na mesec???????????
30.11.2009OceniMarko 
Kaj ti pomaga univerz ala Blažič, če je ne priznajo niti domača podjetja. Probaj se na novo zaposliti z omenjeno fakukteto v novomeških podjetjih. Še ena življenska: kaj ti pomeni fax, če pa domače gospodarstvo teh profilov ne potrebuje. dajte bit malo realni in poslušajte svojo okolico.
1.12.2009OceniPeter 
Blažičeva univerza pomaga dobiti in ohraniti službo na občini, v podjetjih pa rabijo ljudi, ki bodo kaj znali. Te lokalne univerze so narejene, da politiki kvasijo neumnosti še v teoriji, izvajajo jih pa v vladi! Blažič je lahko naredil "gospodarsko" poslopje na strogo zavarovanem Vinjem vrhu, občina pa ne sme narediti zbiralnika vode - naj se ve kdo je kje glavni! Kdaj je pa še pijanček priznal, da je pil? Tudi "cvetovi" a la majhen ptič - golob- ne bo!
1.12.2009Ocenimarjan 
LDS je bil boter blažičevi sorboni (vključno z Golobičem), ko so iz občinskega proračuna cuzali denar in ga potem zapravljali v športni dvorani MArof za fešte (samo delček, drugo so prelili v žepe). Razne kosove komisije so lepo gledale stran. Tudi nadzorniki občinskega proračuna. Tudi računsko sodišče. Vendar to še ni razlog, da sedaj maligolobček tako brutalno in nesramno vrit brca poizkuse, da bi na Dolenjskem zraslo kaj dobrega. Za tak odnos bo polagal račun na volitvah, če se bo upal kandidirati v tej volilni enoti. Stavim da ne.
1.12.2009Ocenirobi 
ultra mafija v vladi čistilca športne opreme sramota
1.12.2009Ocenijanez janša 
dajte se mel umirit dolenjčki. deluje kot bi vas kdo plačal. vsi so prbiližno isti s tem da imajo eni širši pogled kot drugi. Golobič zagotovo širšega ko janša
1.12.2009Ocenimarjan 
Res je, pogled os Sejšelov do Nizozemske.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava