kronika

Med begom skoraj povozila policista

6.1.2010 | 09:50 | B. B.

Med begom skoraj povozila policista

Krško, Novo mesto - Krški policisti so v ponedeljek dopoldne v Sotelskem ustavili 37-letno voznico osebnega vozila iz okolice Krškega. V vozilu, v katerem sta bila še 16- in 14-letnik, so opazili okoli 300 kg razrezanih bakrenih vodnikov in posumili, da izvirajo iz kaznivega dejanja.

Ko so hoteli izpeljati postopek, voznica ni upoštevala ukazov policistov, še več, z avtomobilom se je odpeljala v smeri Krškega, v današnjem sporočilu za javnost navajajo na PU Krško. Policijska patrulja, ki je bila napotena na pomoč, je vozilo ustavila v rondoju na Vidmu, za bakrene vodnike pa se je izkazalo, da so bili ukradeni oškodovancu iz okolice Krškega.

Ker naj bi voznica v postopku grozila policistu, ker ni upoštevala ukaza in odpeljala s kraja (pri tem je skoraj zadela policista, ki je moral odskočiti, sicer bi ga povozila) in ker ima, kot so ugotovili, doma domnevno brez varstva poleg ostalih tudi trimesečnega otroka, so se v delo vključili kriminalisti in center za socialno delo. Osebno vozilo so zasegli, zoper 37-letno voznico pa odredili pridržanje v skladu z zakonom o kazenskem postopku.

O primeru so obvestili državnega tožilca in preiskovalnega sodnika zaradi sumov kaznivih dejanj tatvine, preprečitve uradnega dejanja, ogrožanja varnosti in zanemarjanja mladoletne osebe. Ob tem so ji izdali še plačilni nalog zaradi kršitve zakona o varnosti cestnega prometa in zakona o prekrških zoper javni red in mir.

Vlomi in tatvine

Iz novomeške policijske uprave sporočajo, da je neznanec na parkirnem prostoru v Šmarjeških Toplicah včeraj popoldan vlomil v osebni avto in odnesel osebni računalnik, dve torbi z dokumenti in fotoaparat. Škode je za okoli 1.800 evrov. 

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je med 18. in 19.30 uro neznanec vlomil v osebni avto. Ukradel je torbico z gotovino in dokumenti. Lastnica je oškodovana za okoli 300 evrov. 

Popoldan je neznanec na parkirnem prostoru v Novem mestu vlomil v osebni avto in odtujil klimatsko napravo v vozilu in meglenke. Škode je za 1500 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (25)

6.1.2010OceniUredništvo DL.si 
Zapis osebe Cigo smo umaknili. Dolenjskilist.si je javen spletni prostor, zato vse uporabnike portala vljudno prosimo, da svoja mnenja izrazijo na način, primeren javnemu nastopanju.
6.1.2010Ocenicigo 
g. admin, se morda vračamo v čase železne zavese. o romih torej vse najlepše. sicer pa očitno nima smisla več pisati tu gor, romske teme ste začeli celo zaklepati. pa lep dan vam želim.
6.1.2010Ocenibralka 
Se popolnoma strinjam - potrebna je kultura dialoga. V njej naj vsakdo izrazi svoje mnenje, vendar na način, primeren Človeka in ne česa drugega. Bravo, uredništvo!
6.1.2010Oceninecigo 
Se tudi popolnoma strinjam o vsem napisanem, toda v primeru kraj in podobnih zadev so Romi zelo priviligirani, se jih ne preganja...V vseh ostalih zadevah imajo prednost kot je npr. socialni prihodki, pri javnih delih itd. Ne sme se pa o njih slabo pisati...in jih imenovati s pravim naslovom. Kar tako naprej. Sami kmalu ne bomo imeli več kaj jesti, za vse ostale pa bomo še kar najprej imeli vsega dovolj.
6.1.2010Ocenimici 
v slovenskem jeziku so cigani cigani,beseda rom pa se ve kaj pomeni v slovenskem jeziku
6.1.2010Ocenifenix 
Med begom skoraj povozila policista: kdo je bil v tem primeru nastrpen, Rominja ali policist? Zaščitniki Romov, odgovorite prosim.
6.1.2010OceniMiner 
Ja TINCA,šikaniranje romov??Šikaniranje civilov pa ni,ko ti pilicaj reče da odpreš prtlažnik??Pa 300kg vodnikov ne daš v dve vrečki,tako da je to vidno na deleč,po količini in kilazi še posebej če gre za os.avto,zato ne klati neumnosti!
6.1.2010Ocenitinca 
Pa kaj če je videl, saj se Romi ukvarjajo z zbiranjem odpadnih barvnih kovin. Zakaj mislite, da je baker ukraden? G. Miner, ko vi na svojem avtu na prtljažniku peljte smuči, vas tudi polist ustavlja in sprašuje, če ste jih morda ukradli. Zame je ta dogodek popolna zafrkancija poštenih državljanov Romske narodnosti. Država je kriva, ker jih daje premajhno denarno pomoč, potem pa res kaka malenkost zgine, sicer pa Rom ne bi bil Rom, če ne bi kako malenkost sunil.
6.1.2010OceniMilka 
Draga Tinca! Ti se kar preseli k njim; sicer pa samo provociraš ljudi, da bi komantirali tvoje veleumne komentarje, pa ni nihče nasedel!
6.1.2010OceniUredništvo DL.si 
Umaknili smo objavo osebe Tinca, ki je pred tem kot oseba Cigo oddala vsebinsko povsem nasproten komentar - ista oseba v enem komentarju Rome ostro obsoja, v drugem, z drugim vzdevkom, jih jemlje v zaščito. Uporabnike spletne strani vljudno prosimo, naj ne manipulirajo z uporabo različnih vzdevkov in naj s svojim pisanjem ne spodbujajo izražanje ekstremnih in nestrpnih stališč.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava