dolenjska

Hudorovac se je pritožil na upravno sodišče

2.3.2010 | 20:00 | M. M., STA

Elko Hudorovac

Elko Hudorovac

Grosuplje - Izvoljeni, a ne tudi potrjeni, romski svetnik Elko Hudorovac se je danes zaradi nepotrditve mandata v grosupeljskem občinskem svetu pritožil na upravno sodišče v Ljubljani, je potrdil predsednik Foruma romskih svetnikov Slovenije Darko Rudaš.

V forumu so sicer prepričani, da bo Hudorovac, ki je bil 24. januarja izvoljen za romskega svetnika, a mu nato grosupeljski občinski svet čez mesec dni ni potrdil mandata, s svojo pritožbo uspel. Kot pravi Rudaš, verjamejo v pravno državo.

Zakon je grosupeljsko občino že pred lokalnimi volitvami leta 2002 določil kot eno od 20 občin, ki so dolžne zagotoviti na njenem območju živeči romski skupnosti pravico do predstavnika v občinskem svetu. Vendar se to v teh letih ni zgodilo.

Tudi Brajdič v svetniške klopi preko sodišča

Naj spomnimo, da se je podobno zgodilo tudi s svetniškim mestom pokojnega Danka Brajdiča v Mestni občini Novo mesto. Novomeški svetniki mu na decembrski seji leta 2008 na tajnem glasovanju niso potrdili mandata, do katerega je bil upravičen na osnovi izidov novembrskih nadomestnih volitev. Brajdič se je potem pritožil na Upravno sodišče, ki je na zaprti seji 23. januarja lani razsodilo njemu v prid.

‹ nazaj

Komentarji (1)

2.3.2010Ocenirom iz novega mesta 
naj bo svetnik a bo dobil kaj denarja da si bo reveš dal zobe rihtak ki jih nema

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava