kronika

Teraso v Cerkljah zažgala nezadovoljna stranka

4.3.2010 | 13:30 | M. M.

27-letnika, ki je teraso polil z bencinom in jo zažgal, so pridržali. (Foto: ilustrativna slika, arhiv)

27-letnika, ki je teraso polil z bencinom in jo zažgal, so pridržali. (Foto: ilustrativna slika, arhiv)

Brežiški policisti so ob polnoči intervenirali v Cerkljah ob Krki, kjer naj bi se domnevno vinjeni 27-letnik iz okolice Brežic nedostojno vedel na javnem kraju, prevrnil stol in tolkel po točilni mizi, ker ni prejel zahtevane pijače. Napisali so mu plačilni nalog in ga opozorili na posledice morebitnega nadaljevanje kršitve.

Čez uro in pol so policisti obravnavanega 27-letnika na istem kraju zalotili pri požigu. V družbi s še enim moškim se je namreč vrnil nazaj do lokala. Po terasi sta polila vnetljivo tekočino in jo zakurila. Požar so pogasili lastniki lokala, posredovali so tudi gasilci. Policisti so 27-letnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja požiga začasno pridržali, nato pa zanj napisali kazensko ovadbo, danes poroča PU Krško.

Vlomili v Panterja

V noči iz torka na sredo so vlomili v lokal Panter v Črncu. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so nepridipravi vlomili skozi stransko okno . Po prvih ugotovitvah so odnesli več žganih pijač, cigaret ter blagajno, tako da naj bi bilo škode za okoli 100 evrov. Več bo znanega po opravljeni inventuri.

Iztočili gorivo

V Vrbini, med Šentlenartom in Gornjim Lenartom, so brežiški policisti obravnavali vlom v delovni stroj. Od torkovega popoldneva do včerajšnjega jutra je namreč neznanec iz delovnega stroja iztočil okoli 30 litrov dizelskega goriva.

Ste videli Passata?

Krški policisti iščejo izginuli osebni avtomobil Passat 1.9 TDI, letnik 2005, celjskih registrskih tablic. Avto naj bi bil parkiran na Senovem, kjer ga je lastnik pustil minuli torek, 2. marca, okoli 18. ure, ker se je odločil, da zaradi pitja alkoholnih pijač ne bo vozil in ga je domov peljal znanec. Ko so ga naslednji dan zjutraj pripeljali po avto, pa je ugotovil, da avta tam več ni.

Ponarejeni recepti

V krški lekarni na Vidmu so policisti zasegli več receptov zaradi suma, da so ponarejeni. Z njimi je 33-letnik iz Brežic poskušal dvigniti zdravila. Policisti so opravili razgovor z njim in še s 25-letnico, s katero je bil v družbi, zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin. Sporne recepte so policisti zasegli.

To je sicer v zadnjem času že drugi primer, da so posavski policisti zasegli ponarejene recepte. Zato opozarjajo vse lekarne, da so pri prevzemu receptov pozorne na njihovo pristnost, le-to po potrebi preverijo, v primeru suma, da so ponarejeni, pa obvestijo policiste na številko 113.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava