posavje

Junci med rednimi krvodajalci

20.4.2010 | 15:15 | P. P.

Primož Strnad, predsednik MK Junci Šentjanž

Primož Strnad, predsednik MK Junci Šentjanž

Šentjanž - V preteklih letih je v Šentjanžu in okolici število lastnikov motorjev naglo naraščalo. S tem je rasla tudi želja po medsebojnem povezovanju. Primož Strnad, Roman Bale in Peter Podlogar so se zato odločili, da v Šentjanžu ustanovijo društvo, vanj pa povabili ne le motoriste, ampak tudi vse ostale krajane. V kronikah bo zapisano, da je bil Moto klub "Junci", uradno ustanovljen 6. januarja letos. Že v prvem mesecu delovanja se je včlanilo preko 50 članov. Pretežno so člani iz "pušel'ca Dolenjske" in okolice, nekaj pa jih je tudi iz Trebnjega in Mokronoga. Ker pa je večina nekako povezana s kmetovanjem ali vsaj živi na kmetijah, na podeželju, so se odločili za takšno domače, a nekoliko provokativno ime.

Junci med rednimi krvodajalci

Namen delovanja kluba je prej ko slej ohranjanje in dvigovanje ravni motoristične kulture, ter izobraževanje in zavzemanje za večjo varnost udeležencev v prometu. Cilj kluba je tudi, da pridobi status društva, ki deluje v javnem interesu, prenašanje izkušenj in znanja na mlajše motoriste in tiste, ki želijo svoje vozniške sposobnosti tehnično izpopolnjevati z vadbo na poligonih, pravi Roman Bale. Moto klub Junci načrtuje tudi organizacijo potovanj z motorji in prirejanje kulturnih ali drugih ekskurzij. Vsako tretjo nedeljo v mesecu ob 10. uri je zbor motoristov na avtobusni postaji, nato sledi izlet v neznano. Ravno v teh dneh pa bodo šentjanški Junci množično odšli na krvodajalsko akcijo, ki bo v sevniški OŠ Sava Kladnika.

"Doslej mislim, da sem že petnajstkrat daroval kri in dal sem pobudo, da bi se krvodajalske akcije organizirano udeležili vsaj enkrat letno. Za to humano potezo se je večina članov odločila tudi, ker smo veliko na cesti in je dosti nesreč, po katerih je kri nenadomestljiva za pomoč udeležencem. Radi bi pa tudi ljudem pokazali, da nismo neki divjaki, da ne bodo nekateri mislili tako, kakor o motoristih dostikrat preberejo v časopisih, pač pa, da smo pripravljeni tudi pomagati sočloveku," razloži 35-letni predsednik šentjanškega moto kluba Primož Strnad.

Že s 15. leti se je navdušil za motociklizem, povsem pa ga je prepričal njihov sosed z vikendom v Budni vasi, ki ima "trajka" - trikolesnika. Ta je Primožu pomagal, da je s pomočjo prijateljev še on naredil trikolesnik. In sploh ne more biti naključno, da je Primož našel zaposlitev v razvoju pri Akrapoviču, ki izdeluje izpušne sisteme za najbolj zveneče motociklistične firme na svetu…

Člani Moto kluba Junci imajo različne motorje: od trikolesnikov do starodobnikov, tudi letnik 1950, nekateri tudi po več primerkov… Želja po povezovanju in spoznavanju motoristične kulture je velika, zato člani moto kluba računajo, da bo primerna odzivnost krajanov na vse dogodke, ki jih bodo priredili.

‹ nazaj

Galerija (6)

Foto: MK Junci Šentjanž
Junci med rednimi krvodajalci
Junci med rednimi krvodajalci
Junci med rednimi krvodajalci
Junci med rednimi krvodajalci
moto zbor Juncev

Komentarji (1)

20.4.2010Ocenijebo.m 
kaj so tut svoja jajca daroval,da so junci zabiti ???????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava