kolesarstvo

Po Trentinu: Nose napredoval na 11. mesto

21.4.2010 | 19:05

Nosetu je cilj glavni sezone dirka Po Sloveniji, kjer želi ponovno obleči rumeno majico vodilnega.(Foto: arhiv)

Nosetu je cilj glavni sezone dirka Po Sloveniji, kjer želi ponovno obleči rumeno majico vodilnega.(Foto: arhiv)

Zmagovalec druge preizkušnje na dirki po Trentinu je Italijan Ricardo Ricco (Ceramica Flaminia), dobra rezultata pa sta zabeležila tudi slovenska kolesarja Tomaž Nose (Adria Mobil) in Tadej Valjavec (AG2R).

Po včerajšnji vožnji na čas je današnjo 172,5 km dolgo etapo od Droja do San Martina di Castrozze zaznamoval pobeg sedmerice kolesarjev med katerimi je bil tudi Kristjan Fajt (Adria Mobil). Ubežnike, ki so imeli skoraj pet minut prednosti, je pred samim zaključkom etape ujela skupina dvajsetih kolesarjev, med katerimi sta bila tudi Nose  Valjavec.

V sprintu je imel največ moči Ricco, ki je zmagal pred najhitrejšim z včerajšnjega kronometra Aleksandrom Vinokourovim (Astana) in Ivanom Bassom (Liquigas). Valjavec je bil osmi, Nose pa trinajsti. V generalni razvrstitvi ostaja vodilni Vinokourov, Valjavec je napredoval na osmo mesto, Nose pa na enajsto.

Tomaž Nose je po etapi povedal: "Sem v dobri formi, kar sem pokazal že v vožnji na čas. Današnji cilj etape je bil dokaj položen in mi ni najbolj ustrezal. Odločilna bo zadnja etapa z zelo zahtevnim vzponom na Alpe di Pompeago. Tam se bo treba izjemno pametno peljati, saj vedno piha. Želim si uvrstitve v prvo deseterico."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava