dolenjska

Novo mesto - dovolj lepo in gostoljubno?

2.6.2010 | 13:35 | A. K.

Bo Novo mesto prepričalo komisijo Turistične zveze Slovenija?

Bo Novo mesto prepričalo komisijo Turistične zveze Slovenija?

Novo mesto - To vprašanje so si včeraj prav gotovo večkrat zastavili člani državne komisije Turistične zveze Slovenija, ki so Novo mesto obiskali v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna. Njihovi gostitelji so bili zaposleni v novomeškem Zavodu za turizem, ki so jim predstavili turistično podobo mesta, katero naj bi zaokrožili oziroma dopolnili v celovit turistični produkt z otvoritvijo prenovljenega Gostišča na Glavnem trgu.

Kot poudarjajo na zavodu, so člani komisije, ki so že večkrat obiskali Novo mesto, izrazili svoje zadovoljstvo nad pozitivnimi premiki na tem področju v minulih nekaj letih.

Po podatkih Zavoda za turizem so lani v Mestni občini Novo mesto zabeležili 18.394 tujih nočitev, kar pomeni njihovo povečanje za skoraj 40 odst., v Sloveniji je bilo nočitev tujih gostov na primer več le za slabih 6 odst. Lani se je za dober odstotek v novomeški občini povečalo tudi število tujih gostov, medtem ko je v Sloveniji padlo za dobrih 6 odst. Sicer pa so v Novem mestu zabeležili tudi za 8 odst. več nočitev, kot leto poprej, v Sloveniji pa se je njihovo število v povprečju zmanjšalo.

"Dobesedno so bili očarani nad prenovljenim Gostiščem in stalno zbirko Dolenjskega muzeja v prav tako prenovljeni Križatiji. O premikih pa svoje govorijo tudi podatki o turističnih obiskih Novega mesta, ki so ugodnejši od slovenskih," so v sporočilu za javnost zapisali v zavodu.

Posebno poglavje ocenjevanja državne komisije je bila tudi obiskanost Turistično informativnega centra. V slednjem naj bi v drugi polovici preteklega leta zabeležili 2.885 obiskov, kar je skoraj dvakrat več v primerjavi z istim obdobjem leta 2008.

"Če k temu dodamo še velik porast nakupa turističnih spominkov, potem je na dlani, da je bila odločitev o postavitvi Turistično informacijskega centra na Glavni trg zelo umestna poteza," so še dodali v zavodu.

‹ nazaj

Komentarji (1)

2.6.2010Oceninovomeščanka 
Kakšna škoda, da se ta komisija ni podala čez most na desni breg Krke, pa na Jakčevo ulico, kjer bi zagledala razpadajoče barake "nekoč garaže". Po mojem bi sigurno spremenila mišljenje o urejenosti Novega mesta.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava