gospodarstvo

Črnomaljski Danfoss prodan

15.7.2010 | 11:40 | M. Ž.

Črnomaljski Danfoss prodan

Črnomelj - Danfoss Compressors ima novega lastnika. Danski Danfoss je namreč po poročanju današnjih Financ v začetku tedna holdingu Aurelius prodal celotno divizijo Danfoss Haushold Compressors, ki jo sestavljalo štiri podjetja, črnomaljsko pa v njej ustvari 40 odstotkov prihodkov in ima tretjino zaposlenih. S 1100 zaposlenimi je največje podjetje v Beli krajini, izdeluje pa kompresorje za hladilnike in zamrzovalnike.

Matjaž Strmec, predsednik uprave Danfoss Compressors, je povedal, da morajo prevzem potrditi še organi za varstvo konkurence, celoten postopek pa naj bi bil končan v štirih mesecih in takrat bo več znanega, kaj bo z njimi.

»Danfoss, ki se preusmerja k projektom s področja podnebja in energije, je za nas novega lastnika iskal kar nekaj časa. V tem obdobju smo imeli manj naložb. Aurelius je napovedal, da namerava tudi v prihodnje širiti poslovanje z vlaganjem v razvoj novih izdelkov, ki bodo energetsko učinkovitejši. Zato upamo, da bo naložb več in bo v Črnomlju podjetje ohranjeno, čeprav morda v manjšem obsegu,« je za Finance povedal Strmec in še dodal, da upa, da bodo lastniki uvideli, da je njihova proizvodnja zelo optimizirana.

‹ nazaj

Komentarji (4)

15.7.2010Ocenidejak 
Zdaj se bo pa še tu začela čistka kakršna je bila v Iskri.
15.7.2010OceniAnton 
ne ne bo takšne čistke kot v Iskri, vodstvo ostaja. Kupci so ta pravi - slovenski oz. črnomaljski, delavci pa normalno na cesto, to pa ja.
24.7.2010Oceniboro.agnič 
se je začelo delavke delajo po 10 ur na dan priteparaturi+35celzija kar se čist tiče bomo še videli delavci se nimajo kaj bati tresejo se mosterčki
24.7.2010OceniPetra 
pa za mizerne plače, sramota

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava