dolenjska

Žnidaršič ustanovil stranko, jeseni na lokalne volitve

31.7.2010 | 21:00 | M. M.

Franc Žnidaršič (Foto: J. A., arhiv DL)

Franc Žnidaršič (Foto: J. A., arhiv DL)

Trebnje - Po izstopu iz stranke DeSUS pred dobrim tednom dni je Franc Žnidaršič v pogovoru za Dolenski list med drugim povedal, da ne izključuje možnosti ustanovitve nove politične stranke. To se je zgodilo danes, saj je Žnidaršič dopoldne po poročanju nekaterih medijev ustanovil Demokratično stranko dela in solidarnosti (DSDS), krajše Solidarnost.

Žnidaršič je sicer pred tednom dni povedal, da glede jesenskih lokalnih volitev še ni odločen in da se zaveda, da je brez stranke za člana občinskega sveta težko kandidirati, saj morajo liste delati v slabših pogojih. Omenil je tudi to, da ima za ustanovitev nove politične stranke bolj malo časa, a te poteze vseeno ni izključil.

Sedaj upa, da bo Solidarnost uradno registrirana čim prej, vsaj v drugi polovici avgusta, po njegovih besedah pa ima že okoli 200 članov, večinoma gre za podpornike z območja trebanjske občine, ki so skupaj z njim zapustili DeSUS.

Glede na to, da se zavzema za nezdružljivost poslanske in županske funkcije, Žnidaršič jeseni po vsej verjetnosti ne bo kandidiral za župana, za novo stranko pa si želi, da bi imela vsaj en svetniški stol.

Kot je znano, bodo lokalne volitve potekale 10. oktobra.

‹ nazaj

Komentarji (4)

31.7.2010Ocenijoža 
Ej Franc a se ne moreš sprijaznit da si nesposoben politik in da bo treba od korita stran.
31.7.2010Ocenioseba 
No,en teden nazaj je govoril,da o tem (novi stranki) ne razmišlja.Sedaj pa tole.Lažnivec in častihlepnež na kvadrat.Slabo se nam piše, občanom Trebnjega če ga bomo dobili za župana.Volilci spametujmo se in ga pošljimo v nezasluženi pokoj!!!!!!!!!!!
1.8.2010Ocenilojza 
Ja Francelj si pa korajžen,jaz sem s teboj v dobrem in slabem
11.8.2010Ocenilojzka 
Jaz Lojzka sem pa s teboj pripravljena jit samo še v posteljo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava