dolenjska

ZSSS delavce Preventa jutri vabi na sestanek

3.8.2010 | 09:20 | M. M.

Z zbora delavcev novembra lani. (Foto: R. B., arhiv DL)

Z zbora delavcev novembra lani. (Foto: R. B., arhiv DL)

Mirna, Novo mesto - Na podlagi dogajanj znotraj skupine Prevent, obvestila, da ne bo izplačila plač, in dejstva, da naj bi bil danes vložen predlog za stečaj družb Prevent Global in Prevent, Območna organizacija ZSSS Dolenjske, Bele krajine in Posavja v sodelovanju s Skladom dela Posavje organizira sestanek z zaposlenimi. Sestanek bo jutri, 4. avgusta ob 8. uri v prostorih družbe Prevent na Mirni.

Kot je sporočila sekretarka regijske ZSSS Majda Marolt, bodo na sestanku podali informacije o aktualnih dogajanjih znotraj skupine Prevent; informacije v zvezi z urejanjem položaja delavcev in delavk in o možnostih pridobitve pomoči s strani pristojnih institucij (Centri za socialno delo ter občine). Na sestanek so vabljeni tudi predstavniki lokalnih skupnosti iz Trebnjega, Šentruperta, Mirne in Mokronog - Trebelnega. Sestanka se bodo udeležili tudi predstavniki Zavoda za zaposlovanje.

Območna organizacija ZSSS prosi vse lokalne skupnosti, da se vključijo v organiziranje pomoči zaposlenim v Preventu na Mirni, ker so ostali brez dela, brez junijskega nadomestila plače in po vsej verjetnosti bodo ostali tudi brez nadomestila plače za mesec julij. Sindikat se je povezala tudi z območnimi združenji Rdečega križa in Karitasom, kjer prizadetim že pripravljajo pakete – tudi o tem bodo več informacij podali na jutrišnjem sestanku.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava