gospodarstvo

Andrej Mate se poteguje za predsednika GZS

5.8.2010 | 13:40 | BDG

Andrej Mate

Andrej Mate

Ribnica, Ljubljana - Za položaj predsednika Gospodarske zbornice Slovenije, ki se je izpraznil po nedavnem odstopu Zdenka Pavčka, se bo med štirimi kandidati potegoval tudi Andrej Mate, predsednik upravnega odbora ribniškega Inlesa in tudi solastnik te družbe. Mate je že zdaj član upravnega odbora GZS in je tudi v predsedstvu Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS.

Delniška družba Inles je lani imela 22,9 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za 5 odst. manj kot v preteklem letu. Poslovni izid iz poslovanja je znašal 551 tisoč evrov in je bil za 12 odst. nižji kot preteklo leto, čisti dobiček pa je bil po nerevidiranih podatkih 279 tisočakov oz. za 27 odst. višji kot leto prej. Po načrtih naj bi Inles letos dosegel 25,3 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in 300 tisoč evrov čistega dobička, izboljšali pa naj bi tudi likvidnost, neto zadolženost in produktivnost.

Kot je spomladi za STA poslovne rezultate komentiral Mate, sta bila ključna razloga Inlesove lanske uspešnosti razpršenost njegovih 300 kupcev in trgov, pa tudi povečano državno subvencioniranje zamenjave oken in vrat z energetsko varčnimi v večini od dvajsetih držav, v katere Inles izvaža.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava