dolenjska

Rupert Gole edini kandidat za šentrupertskega župana

24.9.2010 | 17:45 | M. Ž.

Rupert Gole.

Rupert Gole.

Šentrupert - Pravzaprav lahko že rečemo, da bo sedanji šentrupertski župan Rupert Gole mlado občino vodil tudi prihodnja štiri leta, saj je edini, ki se poteguje za stol prvega moža v občini. Pri tem neodvisnega kandidata podpira kar šest političnih strank, in sicer: LDS, SDS, SLS, NSi, SD in DSDS.

"Prva štiri leta v ponovno ustanovljeni občini Šentrupert so bila uspešna. Pravzaprav še veliko bolj, kot smo si upali pričakovati. Tako verjetno meni tudi večina naših občanov, saj sem na županskih volitvah edini kandidat. Očitno pa občani zaupajo tudi v občinski svet, saj se bo na volitvah poleg osmih kandidatov, ki so v iztekajočem mandatu bili člani občinskega sveta, potegovalo le še devet drugih – dva neodvisna, po tri pa sta predlagali stranki NSi in SDS," je dejal Gole. To razume, je dodal, da je način in tempo dela v občini Šentrupert pravi in da volivci želijo, da bo tako tudi naprej.

Da je bila odločitev za občino prava, poleg opravljenega pričajo tudi podatki o proračunih za preteklo obdobje, je menil. »Pred referendumom smo na predstavitvah sedanjim občanom obljubljali proračun v višini dobrih 1,5 mio evrov. V resnici je proračun nove občine Šentrupert že v prvem letu znašal dobrih 1,9 milijona, v letu 2008 že dobrih 2,5, lani slabih 3,5 in letos že dobrih 5 milijonov evrov. Poleg tega smo v prvem mandatu uspeli dobiti tudi preko 2 milijona evrov nepovratnih državnih in evropskih sredstev.« 

Pravi, da za same volitve ne bodo izgubljali veliko časa, ampak bodo z nezmanjšanim tempom delali naprej. Se pa bo skupaj s svetniki oglasil na terenu in tako, kot so to naredili na prejšnjih volitvah, občanke in občane povabil na različne lokacije, kjer bodo predstavili program in se pogovorili o tekoči problematiki, željah, potrebah in podobno. V tednu pred volitvami pa bodo javnosti prvič predstavili tudi knjigo VIS Šentrupert (vizija in strategija razvoja občine), saj so sprejeti dokument spravili v knjigo z veliko fotografskimi posnetki.

Med pomembnejše projekte za prihodnji mandat je Rupert Gole uvrstil nadaljevanje prenove glavne vpadnice v Šentrupert, ureditev priključka druge vpadnice na državno cesto v Prelesju, gradnja južne obvoznice in obnova najbolj dotrajanih lokalnih cest in javnih poti, vrtec in nova telovadnica, ureditev vodovodnih sistemov, podpora razvoju obrti in podjetništva, turizma in kulture…, želi pa si urediti tudi klubske prostore za mladino ter zgraditi dom starejših občanov in nov gasilski dom v Šentrupertu.

‹ nazaj

Komentarji (15)

24.9.2010Ocenilojz 
Boljs prvi na vas kot zadnji v mestu.
24.9.2010Ocenilojz 
Boljs prvi na vas kot zadnji v mestu.
24.9.2010Oceniguba 
hahaha.... sam res... rupert je car
24.9.2010Ocenižu za 
Mogoče misli da je edini kandidat. Bo spet Kastelc po šentrupertu poslal ŽUPANOVO PISMO pa bo Rupert že vidu.. Kastelc pa Povšič sta carjaa. Šentrupert - vzemte jih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.9.2010Ocenišmarnica 
>žu za kar mejte ju (Kastelca in Povšiča) oba mu ne sežeta niti do pete, kaj še kam višje. Se vidi, da je naš župan visoko izobražen, da zna in ve kaj hoče! Vsa čast mami, ki je vzgojila tako bistrega fantiča v pametnega moža, ki zastopa mlado občino, si UPA in ZNA. In zakaj ni nobenga kandidata? Ker si nihče ne upa totalno pogoreti že v prvi rundi volitev. Boste videli kakšen drenj bo, ko Gole ne bo več kandidiral! SREČNO RUPERT ŠE VSAJ 5 MANDATOV!!!
24.9.2010Ocenižu za 
Ja, šmarnica. Jaz to vem, zato pa pišem, če ju kdo hoče. Ko bi vi vedeli kaj se pri nas dogaja, bi imeli Ruperta še bolj radi kot ga imate. Ampak mislim, da ju boste vseeno dobili, če ne oba pa vsaj enega. Upam, da v kratkem. Sam ne vem al na odprt ali zaprt oddelek. Odvisno od sodišča.
24.9.2010Ocenižu za 
Ja, šmarnica. Jaz to vem, zato pa pišem, če ju kdo hoče. Ko bi vi vedeli kaj se pri nas dogaja, bi imeli Ruperta še bolj radi kot ga imate. Ampak mislim, da ju boste vseeno dobili, če ne oba pa vsaj enega. Upam, da v kratkem. Sam ne vem al na odprt ali zaprt oddelek. Odvisno od sodišča.
25.9.2010Ocenijanez 
Bravo tako je prav, en kandidat, tako je blo v socializmu in tako naj bo sedaj! Rupert pridi malo v naše hribe okoli Šentruperta, da vidiš kakšno bedo maš na makadamskih cestah.
25.9.2010Ocenimiha 
V občini Šentruopert je očlitno podobno kot na Kubi. A ima RUPERT kakšnega mlajšega brata, da bi ga nadomestil , ko bo ostarel. Kot da v občini Šetrupert ni demokracije...
25.9.2010Ocenišmarnica 
žu za, ne verjamem, da bo prišel v naš konec pa,če je tud Dob, taki se znajo izviti še iz tako zagamane stvari. Janez tebi pa predlagam, da vzameš lopato v roke namesto, da visiš na spletu in tarnaš o cestah, al pa ne veš kakšno deževje je bilo prejšnji vikend, sicer se pa ne da vse na enkrat postorit, menim, da je kar veliko bilo narejenega v teh štirih letih in, da je malo županov s svetniki, ki bi se tako ujeli in bili SKLEPČNI, kot pri nas. P.S. Škoda, da nima Rupert brata, da bi ga zamenjal, kod pravi Miha. Mogoče pa ga damo klonirati in ga bomo imeli še mnooooooogo let.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava