gospodarstvo

Gradijo osem milijonov evrov vredno zastekljevalnico

1.10.2010 | 08:30 | STA

Foto: spletna stran avstrijske družbe

Foto: spletna stran avstrijske družbe

Ribnica - Avstrijsko podjetje Ertl Glas Steklo je na nekdanjem Inlesovem zemljišču v Ribnici sredi septembra začelo z gradnjo 5000 kvadratnih metrov velike zastekljevalnice, katere proizvodnja naj bi v polnem stekla z junijem prihodnje leto. Naložba je vredna okrog osem milijonov evrov, je povedal predsednik Inlesovega upravnega odbora Andrej Mate.

Po njegovih besedah bo zastekljevalnica, ki bo v prvi fazi prinesla 30 novih delovnih mest, po razširitvi in zagonu polne proizvodnje pa naj bi zaposlovala 80 do 100 ljudi, stala v njihovi neposredni bližini, med njenimi največjimi kupci pa bo tudi Inles, ki bo tako steklo, ki ga vgrajuje v lastne izdelke, dobil tako rekoč na lastnem dvorišču.

Podjetje je v Ribnico prišlo na Inlesov predlog, z njegovo proizvodnjo pa bodo za Inles odpadli stroški prevoza in logistike, kar bo povečalo njihovo konkurenčnost, je poudaril Mate ter hkrati opozoril, da gre v kriznih časih za eno redkih tujih naložb v Sloveniji, saj se tujci zaradi njenega nekonkurenčnega okolja neradi odločajo za naložbe v njej.

Proizvodnja v podjetju Ertl Glas Steklo, ki izdeluje tako imenovano gradbeno steklo, predvsem stekla za proizvodnjo oken in vrat, vse vrste izolacijskega stekla in posebno oblike stekla, med katerimi sta tudi kaljeno in varnostno steklo, naj bi po izpeljani uvajalni fazi v celotnem obsegu stekla v juniju ali juliju prihodnje leto, je še povedal Mate.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava