gospodarstvo

TOM: Delavci zahtevajo stečaj

22.11.2010 | 11:45 | M. Ž.

Delavci so se odločili, da bodo sami zbrali denar za stroške stečajnega postopka. (Foto: Arhiv DL/M. Ž.)

Delavci so se odločili, da bodo sami zbrali denar za stroške stečajnega postopka. (Foto: Arhiv DL/M. Ž.)

Mokronog - Na današnjem zboru stavkajočih delavcev mokronoškega Toma so sklenili, da zahtevajo takojšno uvedbo stečajnega postopka podjetja. Plač, ki jim jih je na zboru stavkajočih pred tednom dni obljubil predsednik uprave družbe Bruno Gričar, namreč v preteklem tednu niso dobili, s prekinitvami pa zaradi zaostalih izplačil stavkajo že od 27. septembra.

Kot so sporočili iz sindikata Tom, so se zaposleni odločili, da sami zberejo potreben denar za stroške stečajnega postopka. Za to je sindikat družbe že namenil ves svoj denar, del so prispevali tudi zaposleni, župani občin Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje ter KS Mirna.

»Delavci naprošajo javnost za finančno pomoč pri uvedbi stečaja. Denar lahko nakažete na račun sindikata SI56 0297 1025 3285061, ki je odprt pri NLB, PE Trebnje,« so še zapisali in dodali, da zaposleni želijo, da se agonija v podjetju Tom Mokronog zaključi, hkrati pa se jim uredi status za v naprej.

‹ nazaj

Komentarji (3)

23.11.2010Ocenimilko 
Tudi Novoles gre v prepad.Kdo bo kriv?Nihče!!!
23.11.2010Ocenidelavka2 
G.Gričar pa se je s svojim Lexusom odpeljal na Gorenjsko banko stavkat, ker mu ne da denarja. Je pa pozabil povedati da ni banka njemu dolžna ampak on njej. Največji blefer trenutnega gospodarskega področja!!!1!1 Ne vem pa kaj dela v Mokronogu danes če je rekel da bo gladovno stavkav ker denarja ni. Aja itak njegove besede in obljube ter zagotovila so prazne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23.11.2010Oceniodvetnik 
Sramota da morajo delavci zbirati denar za stečaj. Da ne more direktor, ki je pahnil podjetje v bedo s samovoljo in prazno glavo, dati denar za takso. Da ga ni sram !

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava