kronika

FOTO: V nesreči umrl delavec Darsa

1.2.2011 | 11:40 | T. J. G.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Na dolenjski avtocesti se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Policisti so bili o nesreči obveščeni nekaj minut čez 11. uro, po prvih podatkih pa naj bi tovornjak zbil delavca, ki je približno 300 metrov od odcepa za Dobruško vas pri vasi Grmovlje v smeri Obrežja opravljal vzdrževalna dela. Da gre za delavca novomeške vzdrževalne baze Darsa so nam potrdili tudi na upravi Darsa, kjer jih je nesreča sodelavca zelo prizadela, je pa imel delavec vsa potrebna dovoljenja za opravljanje svojega dela.

Delavec je na kraju nesreče poškodbam podlegel, tam so še vedno reševalne službe, policisti in preiskovalni sodnik.Vozni pas v smeri Obrežja je zato na nekaj sto metrih zaprt, zato previdno na cesti!

FOTO: V nesreči umrl delavec Darsa
FOTO: V nesreči umrl delavec Darsa

‹ nazaj

Galerija (13)

nesreca0001
nesreca0002
nesreca0003
nesreca0004
nesreca0005
nesreca0006
nesreca0007
nesreca0008
nesreca0009
nesreca0010
nesreca0011
nesreca0012
FOTO: V nesreči umrl delavec Darsa

Komentarji (27)

1.2.2011OceniToni 
A kdo pozna reveža ki je nastradal???
1.2.2011Oceniklemfix 
Kako lahko pride sploh do kaj takega? Delavec je domnevam pravilno zavaroval gradbišče z utripajočo signalizacijo, oblečen je bil v predpisano odsevno obleko.... Zastopil bi če bi zgazili cestarje CGPja, ker so šlampasti do daske.... Ne pa na AC zaboga!
1.2.2011OceniTom 
Moje mišljenje da je tovornjak vozil preblizu odstavnega pasu kjer so stali delavci, in da ga je sodeč po sliki, oplazil z ogledalom....nekej takega je moralo bit. Toni,saj ni pomembno kdo je,človek kaj takega ne pričakuje.
1.2.2011Ocenianja 
Je pa novomeščan okol 50 let star poptavljal
1.2.2011Ocenicomment 
Če je kdo kdaj videl, kako delavci, naloženi na kasonček kamiončka s svetlobnim znakom- puščico, zapirajo ali s stožci označujejo zaporo ceste, mu je lahko takoj jasno, da neke posebne zaščite in varnosti ti delavci, vzdrževalci na cesti nimajo. Glede današnjega tragičnega izida se lahko DARS malo zamisli, čudno, da ni še večkrat takih in podobnih posledic. Groza, tele javne službe so samo drage, pristop do izvajanja del pa nikakršen. Nasrkajo pa seveda ljudje/izvajalci operativci, v pisarnah nihče ne odgovarja. Če je pa kriv voznik TUŠa... je zgodba malenkost drugačna in odgovornost deljena, vendar da je DARS pri tem šlampast, še vedno velja.
1.2.2011Ocenipepo 
Delavec je stopil iz kamiončka na vozni pas in zaprl vrata. V tistem je pravilno po voznem pasu pripeljal kamion Tuša in ga zadel. Dejansko je nesrečnika odbijalo oz. zarolalo med voziloma. Edini krivec je voznik kamiončka Dars, ker je stal na voznem pasu, ki ni bil zaprt. Glede na obnašanje delavcev Darsa ob delu na cesti, je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo. Namreč, če zaprejo odstavni pas, nimajo kaj iskati na odprtih voznih pasovih, kljub ogromnim opozorilnim tablam. Le-te se po zakonu postavijo pred oviro in ne ob njo. Zaprt je samo pas, na katerem je opozorilo ! LP
1.2.2011OceniVoznik 
Naj bo zgodba vsem v poduk, ko vidite na odstavnem pasu stoječe vozilo, vedno zamenjajte pas in ne vozite ravno kot čes saj je ta pas moj, nikoli se ne ve kdaj bo voznik odprl vrata in izstopil iz avta ter zmanjšajte svojo hitrost ne pa da drvite mimo 150 kmh....bodite obzirni do delavcev na AC, saj je vsak njihov korak po AC ruska ruleta, ko se ne ve kdaj bo počilo.... Če se vam kdaj zgodi, da zaradi predrte gume ali manjše okvare obtičite na AC, če se le da ne zaustavljajte vozila na odstavnem pasu temveč se poizkušajte izključiti na prvem izvozu ali odstavni niši...Cena uničene pnevmatike ali uničenega platišča je zanemarljiva z vašim življenjem ali življenjem osebe, ki vam bo priskočila na pomoč.
1.2.2011Ocenijože 
Franc. RIP!
1.2.2011Ocenimamica 
moje sozalje njegovi druzini.upam da boste vozniki na avtocestah bolje previdni in pocasneje vozili
1.2.2011Ocenisomebody 
očitno lahko pride do česa takega če se je to zgodilo... menim pa da ta vprašanja kdo je to,koliko je star in pa vaša obsojanja da si je sam kriv niso primerna. tudi če ej bil sam nepreviden in je spregledal tovornjak, je to zelo drago plačal-s svojim življenjem in ni prav da nekoga obsojate,za nekaj kar se lahko zgodi vsakomur od nas, glede identitete tega človeka a..a mislite da njegovim domačim še ni dovolj hudo? sploh ni važno kdo je,tisti ki so ga poznali so že izvedeli oz še bojo pravi čas,ostalih pa se podrobnosti ne tičejo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava