dolenjska

Po dveh letih znak odstraniti?!

10.2.2011 | 07:20 | M. M.

Omejitev da ali ne? (Foto: L. M.)

Omejitev da ali ne? (Foto: L. M.)

Šentjernej - Vaški odbor (VO) Dolenja Stara vas in številni podpisani občani, tudi iz bližnjih vasi, kot so Vovčkova vas, Brezje, Imenje idr. - preko sto jih je -, so na občino Šentjernej podali predlog, da se odstrani omejitev hitrosti na 30 km/h na Kotarjevi cesti, ker v njej ne vidijo smisla. Ta zahteva ne bi bila tako vprašljiva, če ne bi minili le dobri dve leti, odkar je občina oz. takratni občinski svet to strogo omejitev na pobudo CI prebivalcev Kotarjeve in Ilirske ceste sprejel. Kotarjeva cesta, ki je bila že prej zelo prometna, je namreč še bolj obremenjena postala z otvoritvijo novega trgovskega centra Spar in izvozom prav na to ulico.

Kaj menijo predstavniki obeh civilnih iniciativ in kaj o prihodnosti hitrostne omejitve pravijo na občini, novinarka Lidija Markelj podrobneje poroča v današnjem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (10)

10.2.2011Oceniprebivalec 
Res je, najbolje bi bilo, da bi bila na Kotarjevi cesti omejitev 70, da bi ga lahko vaški navdušenci 140 žgali mimo. Omejitev je čisto na mestu, dobro bi pa bilo, ko bi jo tudi policisti malo večkrat spremljali in preverjali, saj so jo nekateri zamenjali za 130. Aaaaaaah, šentjernejski pametnjakoviči.
10.2.2011Ocenikoko 
Spet se nekaj petelinijo!
11.2.2011Ocenimarjan 
Prepir o oslovi senci. Namesto, da bi cesto rekonstruirali za dejanske potrebe prometa in naredili varen tudi nemotorni promet, se pulijo za drobtine. Kaj ko bi enkrat za spremembo povabili na pomoč koga, ki se na te stvari res razume, npr. Društvo za ceste Dolenjske. Dobili bi dobre rešitve, pa še koštalo ne bi nič.
11.2.2011Ocenikoke 
Za petelinjenje potrebuješ kup gnoja in kure, da te občudujejo, morbed je v tem problem, ker so postale neubogljive. Petelin na svojem dvorišču ne mara nekoga, ki se v te stvari razume, rad vzame stvari v svoje roke, pa čeprav samo in večno samo "šprica" in kukurika v prazno do ograj svojega kurnika.
12.2.2011Ocenidizlar 
Cenjeni občani Stare vasi, Volčkove vasi, Brezja, Imenja, s postavitvijo table se ni nič spremenilo in močno verjamem, da bo tudi po odstranitvi table ista pesem. Zakaj torej razburjenje? Naj se vidi, kdo je močnejši. Občinske tutke (ni lapsus) pa po vetru.
14.2.2011Ocenihecno 
Prestavte že enkrat to črpalko, da bo saj dost parkirnih prostorov za Spar ali pa stanovalce, oziroma obiskovalce blokovskih prebivalcev. Naredite ležeče policaje,... Pa kaj, a je to kaj novga? Prestavte pločnik, da bo več prostora. Pa je to zdaj pri tej mehanizaciji kak problem? Bil bi pa tudi že čas, da naši tavelki kmetovalci začnejo razmišljat s temi velkimi gorilami, da so na cesti ne na njivi!!!!!!!!!!!
14.2.2011OceniUps!!! 
Najhitreje in najceneje rešiš prometno zagato s postavitvijo prometnega znaka ali pa "ležečih policajev", ne? Rešitev je v izgradnji hodnika za pešce in javne razsvetjave, pa se občinskim veljakom verjetno zdi kaj takega predrago za tistih nekaj prebivalcev. Ampak zakaj hudiča so vse to zgradili (v približno isti dolžini) na Gomili,od avtobusnega postajališča, pa vse do mostu v Dragi. Tudi tam je zelo malo duš. Najbrž ja pa ena zelo pomembna ....
15.2.2011OceniJANEZ 
Res ste si zadal cilj, vaščani raznih vasi, rezgledani kot k...., zaradi teh 300m, kar je bilo omejitev 30km/h, ste vi prihajal uro kasnej domov, jedli ste mrzlo hrano, bolš da kakšnega otroka povoz, kot pa da vi zamujate domov, ološ. Dajte ta vaški zbor, zbor modrecev sklicat za kaj bolj pametenga, naprimer da se za volan vsedete trezni.
15.2.2011Ocenijanez123 
@UPS! - zakaj ne napišeš direktno za osebo - ampak po ovinkih! - gre za Globevnika, a ne? @JANEZ - se strinjam s teboj - "vse je res" bi rekel tudi AJDEMI POPUŠI.
15.2.2011OceniUps!!! 
janez 123 - sam sem se bolj spraševal, ti pa si vsem in meni najbrž odgovoril ;-)))!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava