košarka

Bolj si želijo potovanja v Bolgarijo

1.3.2011 | 10:40 | R. N.

Smiljan Pavič je bil na tekmi v Novem mestu pred mesecem dni z enajstimi točkami drugi strelec Krke. (Foto: arhiv DL/B.B.)

Smiljan Pavič je bil na tekmi v Novem mestu pred mesecem dni z enajstimi točkami drugi strelec Krke. (Foto: arhiv DL/B.B.)

Novo mesto - Košarkarji Krke bodo drevi v zadnjem 6. krogu najboljših 16 ekip pokala eurochallenge gostovali v Belgiji pri moštvu Antwerp Giants, ki so jih v Novem mestu premagali s 62:46. Z zmago bi si Novomeščani zagotovili prvo mesto v skupini J in bi se v četrtfinalu pomerili z bolgarsko ekipo Lukoil Academic Sofia.

Da se krkaši domov lahko vrnejo z zmago, je pokazala tudi sobotna tekma z Zadrom, ki so jo Novomeščani suvereno dobili. A četudi izgubijo, poraz ne bo usoden, saj so si napredovanje med najboljših osem zagotovili že v prejšnjem krogu, ko so doma premagali turško ekipo.

Če Novomeščani v Belgiji izgubijo in Turki v gosteh premagajo drugo belgijsko moštvo, bodo osvojili drugo mesto, ki v četrtfinalu prinašala igranje proti ruski ekipi Spartak Saint-Petersburg, za katero med drugim igra tudi občasni slovenski reprezentant Miha Zupan.

Trener Krke Aleksandar Džikić pravi, da bodo skušali znova zmagati in se izogniti Rusom, saj jim igra Bolgarov bolj ustreza.

‹ nazaj

Komentarji (1)

1.3.2011Ocenidolenc 
Bravo Krka !!! Gremo navijat u soboto za final four Krke. Polna dvorana = zanesljiva zmaga Krke.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava