posavje

Ne Katja Šoba, na čelo krške ZPM sedel Vinko Hostar

19.3.2011 | 09:00 | Besedilo in foto: A. K.

Vinko Hostar, ki je bil lani tudi kandidat za predsednika Zveze prijateljev mladine Slovenija, bo krško ZPM vodil do leta 2014.

Vinko Hostar, ki je bil lani tudi kandidat za predsednika Zveze prijateljev mladine Slovenija, bo krško ZPM vodil do leta 2014.

Katja Šoba kljub porazu na volitvah ostaja prostovoljka krške zveze.

Katja Šoba kljub porazu na volitvah ostaja prostovoljka krške zveze.

Krško - Zveza prijateljev mladine (ZPM) Krško ima novega predsednika. Branka Janca, ki je nepričakovano odstopil lani poleti, je zamenjal ravnatelj senovške osnovne šole in dolgoletni predsednik tamkajšnjega Društva prijateljev mladine Vinko Hostar, ki mu je na volitvah nasproti stala nekdanja predsednica Študentske organizacije Slovenija Katja Šoba.

Hostar - na volitvah je zmagal s prepričljivo večino – je v predstavitvi svojega programa posebno pozornost namenil prostovoljcem in prostovoljnemu delu.

"Mladi vse gledajo le skozi denar, zato jih je treba vzgajati v smeri, da je treba kaj v življenju narediti tudi brezplačno," je poudaril novi predsednik ZPM Krško, ki se med drugim zavzema tudi za možnost oživitve TOM telefona, mednarodne izmenjave mladih v različnih projektih in iskanje boljših prostorov za delovanje zveze. Ta namreč že nekaj let deluje v (pre)majhnih prostorih, zaradi katerih so onemogočene tudi množičnejše aktivnosti mladih pa tudi starejših v popoldanskem času, za kar se sicer zavzema Hostar.

Novi predsednik pa bo posebno pozornost posvetil tudi otroškemu naselju v Nerezinah, s katerim upravlja krška zveza. Več o tem, kakšno sezono naselju s 14 hiškami napovedujejo v ZPM Krško, in zakaj se je spremenila njegova lastniška struktura, pa v naslednjem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (6)

19.3.2011Ocenirajko 
kakšna je plača na tem "delovnem" mestu
19.3.2011Ocenidelavec 
Prav se mi zdi na niso večni študenti upoštevani, kot bi si želeli.
19.3.2011OceniUtrinek 
A potemtakem je prav, da ena oseba sedi na dveh ali več stolih?
19.3.2011Ocenibutec &butec 
Prav in ni prav. Zamotano je.
19.3.2011Ocenistarejši  
"Mladi vse gledajo skozi denar" pove vse. Predvsem pa o "ta starih prostovoljcih", ki so na položajih. KO TI ZAVOHAJO DENAR, potem je konec prostovoljstva za mlade. Začne se samo še ROPANJE preko seskov državne blagajne, in mladi nimajo dostopa. Limit ropanja ni omejen! Ker omenjenega gospoda osebno ne poznam, upam da ni iz takega testa, ali pa se morda motim?!
21.3.2011Ocenicico 
Ja že spet ta Šobatka? Pa ta je lačna slave in predvsem denarja do onemoglosti? A jo noben seda je ne mara zaposlit,a, granitne kocke so ji svoje naredile, prav gotovo.Kar je prav.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava