gospodarstvo

Krkine dividende za 27 odstotkov višje od lanskoletnih

7.4.2011 | 09:55 | J. A.

Foto: B. B. arhiv DL

Foto: B. B. arhiv DL

Novo mesto - Na včerajšnji redni seji sta nadzorni svet in uprava družbe Krka oblikovala predlog, da se delničarjem Krke izplača dividenda v višini 1,40 evra bruto na delnico, kar predstavlja povečanje za dobrih 27 odstotkov v primerjavi z lanskoletno dividendo.

Družba Krka ima dividendno politiko opredeljeno v petletni strategiji razvoja, ki jo obnavlja vsake dve leti. V novi strategiji je v zvezi z dividendami predvidena sprememba strateške usmeritve. V preteklih letih je strategija opredeljevala zasledovanje politike zmernega povečevanja dividend tako, da delež dividend praviloma ni presegel četrtine čistega dobička, ustvarjenega v predhodnem letu. V skladu z usmeritvami nove strategije pa bo družba Krka za dividende namenjala do ene tretjine čistega dobička predhodnega leta.

Nadzorni svet je na seji skupaj z upravo družbe pripravil celoten predlog porabe bilančnega dobička za leto 2010. Tako bodo skupščini delničarjev, ki bo 7. julija, posredovali predlog, da se bilančni dobiček Krke za leto 2010 v višini 168,9 milijona evrov uporabi:

-za dividende: 1,40 evra bruto na delnico (27,3 % rast), to je dobrih 47,1 milijona evrov,

-za druge rezerve iz dobička:nekaj manj kot 60,9 milijona evrov,

-za prenos v naslednje leto: skoraj 60,9 milijona evrov

Zneski za dividende, za druge rezerve iz dobička in za prenos v naslednje leto so izračunani ob upoštevanju stanja lastnih delnic na včerajšnji datum, so še sporočili iz Krke.

‹ nazaj

Komentarji (1)

7.4.2011OceniM. Košmerl 
Končno ena dobra stvar od te Krke, bom še eno dodatno plačo dobil in to štirinajsto.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava