kolesarstvo

196 kolesarjev na 16. Sevniškem kolesarskem maratonu

30.5.2011 | 17:20 | P. P.

Start 16. sevniškega kolesarskega maratona na Glavnem trgu. (Foto: P. P.)

Start 16. sevniškega kolesarskega maratona na Glavnem trgu. (Foto: P. P.)

Sevnica - Idealno vreme za kolesarjenje je včeraj na sončno nedeljo privabilo v Sevnico na 16. Sevniški kolesarski maraton kar okrog 200 ljubiteljev kolesarjenja iz različnih krajev Slovenije. Kolesarskega maratona, v organizaciji Kolesarskega društva Sevnica (spada v akcijo Olimpijskega komiteja Slovenije, Turistične zveze Slovenije in Kolesarske zveze Slovenije - Slovenija kolesari 2011), se je udeležilo natančno 196 kolesarjev, kar sicer ni rekordna, je pa ena boljših udeležb doslej.

Manj pripravljeni rekreativci in družine so se odločili za mali, 32 kilometrov dolg družinski kolesarski maraton, po dolini reke Mirne do Tržišča, kjer je Aktiv kmečkih žena Tržišče pri Popelarjevi pletenki velikanki pripravil okrepčilo, domač kruh in pecivo, ob brezalkoholnih napitkih so si nekateri privoščili tudi požirek cvička, da je šlo še hitreje nazaj proti Sevnici.

Udeleženci velikega, 64-kilometrskega maratona so okrepčevalnico v Tržišču izpustili, saj se je vsem zelo mudilo že pri startu na Glavnem trgu v Sevnici, skozi Mirnsko dolino do Tržišča so najboljši vozili tudi s povprečno hitrostjo 40 km na uro, proti Mokronogu in skozi Lakniško dolino do Zbur je na razgibani progi, s številnimi klančki tempo precej padel, še bolj pa od Škocjana do vzpona na Bučko, Zavratec in Studenec.

Najhitrejši Hrastničan Domen Verač

Od tam pa so se po klancu nekateri spuščali proti Impoljci tudi s hitrostjo okrog 60 km na uro in visok tempo zadržali ob Savi vse do cilja na Glavnem trgu, kamor so najboljši pridrveli v manj kot dveh urah. Najhitrejši je bil Hrastničan Domen Verač, pred Miranom Cvetkom.

Najstarejši 81-letni Brežičan Danilo Pečnik

Opazovalci dirke pa so toplo zaploskali tudi najstarejšemu udeležencu 16. Sevniškega kolesarskega maratona, 81-letnemu Brežičanu Danilu Pečniku, ki se je doslej udeležil vseh sevniških maratonov.

Za prekaljenega rekreativca bi bila lahko po mnenju publike še najbolj v skrbeh njegova pet let mlajša soproga Alja, ki ga je pričakala na cilju malega maratona, a ko bi ti opazovalci vedeli, kakšna korenina je Danilo, potem se ne bi nejeverno ozirali v sivolasega, visokega in vitkega možaka na kolesu.

Najmlajša udeleženca 9-letna Maruša Lipej in Gaber Vandur

Poleg ličnega odlitka kolesarja sta si posebno darilo organizatorja prislužila tudi najmlajša udeleženca, oba domačina – 9-letna Maruša Lipej in Gaber Vandur.

Tudi predsednik Kolesarskega društva Sevnica Zvone Košmerl je bil zadovoljen z letošnjim številom rekreativnih kolesarjev in si je oddahnil, da se je vse srečno končalo, saj -razen nekaj predrtih zračnic- ni bilo okvar, kaj šele padcev in poškodb.

Predsednik Košmerl je že zdaj pozval udeležence 16. sevniškega kolesarskega maratona in tudi vse druge ljubitelje kolesarjenja na tradicionalni kolesarski gorski Skok na Lisco 28. avgusta, ki se bo prav tako začel ob 10. uri na Glavnem trgu.

‹ nazaj

Galerija (20)

16. sevniski kolesarski maraton001
16. sevniski kolesarski maraton002
16. sevniski kolesarski maraton003
16. sevniski kolesarski maraton004
16. sevniski kolesarski maraton005
16. sevniski kolesarski maraton006
16. sevniski kolesarski maraton007
16. sevniski kolesarski maraton008
16. sevniski kolesarski maraton009
16. sevniski kolesarski maraton010
16. sevniski kolesarski maraton011
16. sevniski kolesarski maraton012
16. sevniski kolesarski maraton013
16. sevniski kolesarski maraton014
16. sevniski kolesarski maraton015
V Tržišču je pozdravil udeležence tudi občinski svetnik Dušan Močnik016
16. sevniski kolesarski maraton017
16. sevniski kolesarski maraton018
16. sevniski kolesarski maraton019
16. sevniski kolesarski maraton020

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava