nogomet

3. SNL: Za Krko tudi Mitja Brulc

20.8.2011 | 10:45 | B. B.

Mitja Brulc bo letos prvič oblekel dres novomeške članske ekipe. (Foto: www.ekipa.org)

Mitja Brulc bo letos prvič oblekel dres novomeške članske ekipe. (Foto: www.ekipa.org)

Novo mesto - Novo tekmovalno sezono danes začenjajo tudi nogometni tretjeligaši. Novomeška Krka v prvem krogu 3. SNL – zahod ob 17.30 gostila Ankaran, dvoboj z izkušenim tretjeligašem z Obale pa bo že prvi pokazatelj, ali so ambicije vodstva kluba o naskoku na vrh ligaške lestvice in preboj v drugo ligo realne ali ne.

"V letu in pol, kar sem v Novem mestu, se je v Krki veliko stvari spremenilo na bolje," pravi športni direktor kluba Sašo Udovič. Nekdanji reprezentančni napadalec hvali delo novega predsednika kluba Boruta Novaka, pridobili pa so si, pravi, tudi simpatije župana. Dogovori s sponzorji so bolj trdni kot prejšnja leta, letošnji proračun pa bo za 10 do 15 odst. višji od lanskega.

V matični klub se je iz Kopra vrnil izkušeni napadalec Mitja Brulc, v golu bo Ljubojević, ki je doslej branil v Krškem, iz avstrijske lige se v Slovenijo vrača Šahinovič, novi pa so tudi mladi Cankar (Interblock), Volarič (Gorica), Karamarkovič (Trbovlje) in Barčič.

Novomeščan Brulc je kariero začel pri NK Elan, od koder je nato prestopil v mladinsko vrsto NK Factor. Prvo profesionalno pogodbo je podpisal leta 1999 s klubom NK Dravograd, za katerega je igral eno sezono. Nato je prestopil v ND Gorica, s katerim je v sezoni 2000-01 osvojil slovenski nogometni pokal. Iz Nove Gorice se je po eni sezoni preselil v NK Celje, za katerega je postal eden ključnih igralcev in je z njim v sezoni 2002-03 postal podprvak Prve slovenske nogometne lige.

Po treh uspešnih sezonah se je preselil na Norveško, kjer je podpisal pogodbo s klubom Molde FK. Od tam je sredi norveške sezone odšel nazaj v Celje. Zanj je odigral še dve uspešni sezoni, nato pa je za eno sezono odšel h klubu NK Maribor, od tam pa je leta 2008 prestopil v FC Koper. V sezoni 2008/09 je s Koprom osvojil naslov državnih prvakov na listi strelcev prve lige pa je z 12 goli sezono končal na tretjem mestu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava