dolenjska

V soboto odprtje športnega parka

23.8.2011 | 12:40 | M. Ž.

Novo pridobitev so predstavili (z leve) ravnateljica šole Zvonka Kostrevc, župan Anton Maver in glavna direktorica Trima Tatjana Fink. (Foto: M. Ž.)

Novo pridobitev so predstavili (z leve) ravnateljica šole Zvonka Kostrevc, župan Anton Maver in glavna direktorica Trima Tatjana Fink. (Foto: M. Ž.)

V soboto odprtje športnega parka
V soboto odprtje športnega parka

Mokronog - Župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver, glavna direktorica Trima Tatjana Fink in ravnateljica mokronoške osnovne šole Zvonka Kostrevc so na dopoldanski novinarski konferenci predstavili nov športni park Mokronog, ki bo svoja vrata tudi uradno odprl v soboto, 27. avgusta, ob 11. uri. Ob tej priložnosti bodo počastili tudi 20-letnico samostojnosti Slovenije in 40-letnico delovanja odbojkarskega kluba Mokronog, častna gosta pa bosta predsednik države dr. Danilo Türk in šolski minister dr. Igor Lukšič.

Športni park Mokronog vključuje večnamensko športno dvorano in zunanje športne površine ob njej, skupna vrednost celotnega projekta pa je bila dobrih 4,1 milijona evrov. Športna dvorana bo nadomestila staro, premajhno in dotrajano telovadnico pri osnovni šoli, po sistemu javno-zasebnega partnerstva pa jo je zgradilo podjetje Trimo iz Trebnjega. Vredna je slabih 3,5 milijona evrov, od tega jih bo skoraj 562 tisoč prispevalo ministrstvo za šolstvo in šport, 141 tisočakov je občina dobila na razpisu fundacije za šport, ostalo pa je prispeval Trimo. Za zunanje športne površine bodo odšteli dobrih 610 tisoč evrov, pri čemer bo agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pri kmetijskem ministrstvu zagotovila dobrih 327 tisočakov.

Kot je pojasnil župan Maver, bo Trimo upravljal in vzdrževal naslednjih 15 let, osnovna šola pa mu bo za uporabo plačevala 20.695 evrov mesečno, potem pa bo prešla v last občine. Izpostavil je še, da je športna dvorana prvi tovrstni nizkoenergijski objekt na širšem območju Dolenjske, kar je poudarila tudi Tatjana Fink, saj bo, kot je dejala, dvorana porabila ¾ manj energije kot podobni objekti s klasičnim ogrevanjem, nova športna dvorana pa je prijazna tudi za gibalno ovirane osebe.

Ravnateljica je ob tem povedala, da nova športna dvorana in zunanja igrišča omogočajo izjemne možnosti pri zagotavljanju materialnih pogojev za pouk športne vzgoje, različnih dni dejavnosti, interesnih dejavnosti, podaljšanega bivanja in različnih projektov.

Sobota bo kot se za takšen dogodek spodobi posvečena športu. Pripravili bodo teniški turnir, odbojkarski in rokometno tekmo, rokometni in nogometni turnir, badminton, družabno srečanje …

‹ nazaj

Galerija (5)

IMG_2268
IMG_2277
IMG_2280
IMG_2281
IMG_2282

Komentarji (4)

23.8.2011Ocenisosed iz smarjeskih toplic 
pri nas bomo tudi odprli športni park šmarješke toplice, samo ne vemo še kje bo in kdaj bo otvoritev... bo potrebno vprašat osebo ki je pred volitvami to obljubljala
23.8.2011Ocenijokec 
Mi iz Trebnjega bomo pa hodili vv Mokronog. Maksimalni domet našega župana je, da se bo 5 dni pred volitvami zlagal, da bo tak park naredil, 3 dni pred volitvami pa bo na eni njivi priredil vlivanje temeljnega kamna fiktivnega igrišča. jaoj, jaoj,...
23.8.2011Oceniferdo 
pa bo Maver spet s ponosom kazal brkelce fotografskim objektivom ,pa se po prsih tolkel to sem pa jaz !
24.8.2011Oceni ana 
Vsa čast županu in njegovi občinski upravi. Ponosni smo nanj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava