bela krajina

Studio D: Brunskoletova še ne ve, najprej sestanek

12.10.2011 | 10:45 | Barbara Barbič

Renata Brunskole (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Renata Brunskole (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Metlika - Ljubljanski župan Zoran Janković sestavlja svojo listo za nastop na prihajajočih volitvah. Če bo na njej tudi metliška županja Renata Brunskole, še ni jasno.

Z Renato Brunskole smo se na Studiu D pogovarjali v ponedeljek, ko se je podpisala pod poziv Zoranu Jankoviću, naj nastopi na volitvah. Na naše vprašanje, ali bo tudi sama na njegovi listi kandidatov, nam je povedala, da "Bela krajina, pa tudi Dolenjska potrebujeta poslanko v državnem zboru“ in še, da bo s svojo odločitvijo počakala na odločitev Jankovića.

Kot je znano, se je ljubljanski župan odločil, da gre s svojo stranko gre na volitve. Ali bo tudi sam na listi za poslanca, še ni znano. Kakor tudi ne, če bo na njej Renata Brunskole. "Odločitve še nisem sprejela," na naše vnovično vprašanje danes odgovarja Brunskoletova in dodaja, da naj bi se to zgodilo nekje najpozneje v štirinajstih dneh. "Moramo se še dobiti na kakšnem sestanku in stvari doreči, potem pa bo sledil temeljit premislek in končno odločitev,“ pravi Brunskoletova.

Časa za oklevanje resda zmanjkuje vsem. Uradna volilna kampanja se bo namreč začela 4. novembra, to je že čez 22 dni. Slovenci in Slovenke bomo volili 4. decembra. Novi parlament bo konstituiran do konca decembra, predsednika vlade pa bodo izvolili predvidoma januarja.

Po parlamentarnih pa bi v Metliki lahko sledile še županske volitve, seveda v primeru, da bi se Brunskoletova odločila nastopiti na parlamentarnih volitvah in bila tudi zopet izvoljena za poslanko. Nova zakonodaja namreč hkratnega sedenja na poslanskem in županskem stolčku ne dovoljuje.

‹ nazaj

Komentarji (12)

12.10.2011Ocenienatukaj 
jej jej Renata, vsi so rekli, da se vlizuješ tam, kjer imaš korist..
12.10.2011Ocenibadovinac 
renata ti si prava izdajalka
12.10.2011Ocenimeri 
Zaradi takšnih Golobčkov in Golobic je Pahor padel.
12.10.2011OceniMicka 
Kaj misli, da bo spet kandidrala s podporo SD? Ali da jo bo podprl SDS? Po takem javnem podpiranju ostane samo še lista ZJ ali pa nič! Zato je tako sprenevedanje poplnoma odveč.
12.10.2011Oceniklerikalc 
Obnašanje v cerkvi obvlada do potankosti,tako da bo Nsi najbolj prava izbira. Pa še za našo cerkev je dala.
12.10.2011OceniAnton 
Metličani,za Renatko vam damo brežiškega Molana.
12.10.2011Ocenidelavec 
dobri so te novodobni politiki zoki pa renata. Rabijo še 14 dni za razmislek in spletke in potem če ne bo po njihovo še 14 dni mamlazi neodločni trolični. kdo bo vse to plačal njihov ćas za razmišljanje. Ne me j....
12.10.2011Ocenifranc 
Sramota. Kdo se je šel v Lj. klanjat Jankoviču. Njegovi podrepniki iz Lj- in ti Renata, vendar nobenega drugega iz ostalih regij. Čeprav smo revni, se nam ni treba klanjat Ljubljančanom, imamo ponos, kar se pa zate ne bi reklo. Živela B.K.
12.10.2011Ocenisenca 
Klanjanje dotičnemu je izdaja Bele krajine. Take stvari se ne pozabljajo nikoli. Še manj pa odpustijo.
13.10.2011Ocenimarjan 
Tile komentarji so bulani. Racionalno je samo eno: če Renatke v Belik rajini ne marate, boste glasovali zanjo, da se je znebite, če pa je za vas predragocena, ji pač ne boste dali glasu in bo ostala lepo v MEtliki. Pač ne more biti županja in poslanka.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava