dolenjska

Enajst županov na obisku

14.10.2011 | 07:20 | M. Ž.

Mirno in Mirnski grad je obiskal klub županov LDS. (Foto: B. Strmole)

Mirno in Mirnski grad je obiskal klub županov LDS. (Foto: B. Strmole)

Enajst županov na obisku

Mirna - Klub županov LDS je včeraj popoldne obiskal najmlajšo slovensko občino. Zbrali so se na gradu, kjer jim je dr. Marko Marin, ki že skoraj pol stoletja skrbi za prebujanje Speče lepotice, nanizal nekaj grajskih skrivnosti, so sporočili iz občinske uprave.

Njihov gostitelj je mirnski župan Dušan Skerbiš: "Povabil sem jih, da jim pokažemo lepote občine Mirna. Glede na to, da je LDS podpiral ustanovitev občine, se mi zdi prav, da tudi župani LDS-a obiščejo našo občino, da jo vidijo in spoznajo, da vidijo kako delujemo in kakšne imamo cilje v prihodnosti. Zdelo se nam je prav, da obisk začnemo na mirnskem gradu, da damo poudarek dr. Marinu, ki se s tem gradom ukvarja in ne samo ukvarja, ga obnavlja že od leta 62. To lepotico moramo pokazati prav vsem, ki prihajajo na Mirno."

Skerbiš je sicer dolgoletni član stranke LDS, na županskih volitvah pa je kandidiral kot neodvisni kandidat s podporo volivcev, saj je prepričan, da k celovitemu napredku Mirne vodita le strokovnost posameznika in njegova pripravljenost na delo, ne pa strankarska pripadnost ali svetovni nazor. In temu skuša slediti tudi kot župan s skupino devetih neodvisnih članov občinskega sveta, med drugim dodajajo v sporočilu za javnost.

Zvočni zapisi

Dušan Skerbiš o obisku županov na Mirni

‹ nazaj

Komentarji (4)

14.10.2011Ocenivika lozar 
Predvolilna poteza, ki je simpatična, vsekakor bolje, kot pljuvati po nasprotnikih.
14.10.2011Ocenibreza 
..na obisku tu,na obisku tam,pa projde dan Vika..ampak oni se ne sekirajo za nas..le za svojo rit...
14.10.2011Oceniida 
Zdaj bo vsaka vasica prišla prav za pokazati se.
14.10.2011Ocenimarjan 
No ja, bolje pozno kot nikoli. Zdej na Mirni vsaj vejo, kakšno barvo je nosil pod zastavo neodvisnih. ME prav zanima, kako se bo pred naslednjimi volitvami preoblekel, ker ta gvant LDS bo ziher pretesen.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava