posavje

Na listi SLS sedem županov, tudi Franc Bogovič

30.10.2011 | 09:20 | STA

Franc Bogovič želi ostati poslanec. (Foto: arhiv)

Franc Bogovič želi ostati poslanec. (Foto: arhiv)

Predsednik SLS Radovan Žerjav je ob robu včerajšnje konvencije stranke v Celju povedal, da tokrat na predčasnih parlamentarnih volitvah pričakuje vrhunski rezultat. Po njegovi oceni SLS, ki je danes prva razkrila listo kandidatov za volitve, kaže dobro učinkovitost, vrhunsko organiziranost in to želijo prenesti tudi v vodenje države.

Na vprašanje, koliko županov iz vrst SLS bo kandidiralo na državnozborskih volitvah, je Žerjav dejal, da v pretežni meri župani ne kandidirajo, čeprav so se v zadnjem času trem županom, ki so bili poslanci, pridružili še štirje župani. To pomeni, da bo iz vrst SLS na volitvah kandidiralo sedem županov, med njimi tudi župani Krškega, Destrnika in Litije Franc Bogovič, Franc Pukšič in Franci Rokavec. Mariborski in celjski župan Franc Kangler in Bojan Šrot se za kandidaturo nista odločila.

Glede novih političnih akterjev na letošnjih volitvah je Žerjav poudaril, da se v stranki z njimi ne ukvarjajo oz. se ukvarjajo sami s seboj in z njihovim delovnim načrtom. "Smo optimistični in gremo z dvignjeno glavo naprej," je še dodal prvak SLS.

Presenečenje na kandidatni listi SLS je nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj Uroš Rotnik, ki je za STA povedal, da ni član stranke, kljub temu pa se je odločil v peti volilni enoti kandidirati za SLS. "Stranka ima ves čas zelo dobro smer, vedno nas je podpirala v Šaleški dolini, in če so oni toliko podpore namenili mojemu delovanju kot gospodarstveniku, se čutim dolžnega pomagati in skupaj lahko veliko naredimo," je prepričan Rotnik.

Na listi SLS bo znova kandidiral Jakob Presečnik, ki v parlamentu deluje že od leta 1996. Presečnik je za STA dejal, da se je za vnovično kandidaturo, ki je njegova peta, odločil po temeljitem premisleku. Meni, da lahko s svojimi izkušnjami še nekaj doprinese k razvoju Slovenije, ki rabi dobre ukrepe. In prav v SLS imamo tovrstne ukrepe, ki bodo prinesli gospodarski preboj, pravi Presečnik.

Starosta SLS Ivan Oman je pojasnil, da nikakor ne more računati s tem, da bi stranka na predčasnih parlamentarnih volitvah "pogorela". "Veliko je tistih, ki rešujejo Slovenijo in se postavljajo za odrešenike, vendar je vprašanje, če so res odrešeniki. Mi v stranki imamo zdravo kmečko pamet in to državo je treba spraviti v red," pravi Oman.

Vidnejšega člana SLS Franca Zagožna pa skrbi in jezi, da po napovedih mladih ekonomistov vse kaže, da se nam obeta totalna razprodaja države s 50-odstotnim popustom. Ocenjuje, da slovenski narod potrebuje močno SLS, da bo dobil močno narodno gospodarstvo in se tako izognil temu, da bi postal kolonija.

Program SLS za kulturo pa je pripravil Luka Novak, ki meni, da mora slovenska kultura pridobiti novo vizijo in strategijo, odpraviti uravnilovko in premisliti sistem subvencij.

‹ nazaj

Komentarji (10)

30.10.2011Ocenilojze 
Kdo bo pa v Sevnici kandidiral za SLS? Tud Bogovič?
30.10.2011OceniTone 
Govori se da bodo letos izpadli.
30.10.2011OceniVEDEŽEVALEC 
Stranka SLS ne bo presegla praga parlamenta.Vsa leta preveč hvale in besedičenja. Tudi Desus-u slabo kaže.Nepravi ljudje na nepravih mestih.
30.10.2011Ocenilogik 
Sevniški župan za poslanca? Ali vam že kaj kaplja? Edina občina smo, kjer imamo zaustavljeno izvajanje proračuna!!!!! ker župan vsiljuje svoje misli, denarja pa ne zna zrihtati, pa tudi SLSov podžupan in SLSov direktor uprave ne! Ali je za v parlament res vsak dober? Sicer pa ima Sevnica super kandidata - g. Franca Pipana - poštenjaka, delovnega človeka!!! ZATO PAMET V ROKE - VSI VOLIMO NJEGA !!!
30.10.2011Oceniandreja 
Kar se tiče proračuna,v Krškem ista situacija,SLS na oblasti.
30.10.2011Ocenimiha 
koga ima pa sls v brežicah, sevnici, radečah? ali bo kar bogovič povsod kandidiral - saj ima verjetno edini šanse, da naredi dober rezultat
2.11.2011Oceniups 
logik objektivno razmišlja in komentira! DeSUS v Sevnici ima nov obraz, res je Pipan pošten in vreden zaupanja. Ampak, bodimo odkriti! Stranke pa novi obrazi, to je tako, kot da je pitna voda na marsu in luni, pa pojdimo gor! Kaže, da bodo v parlamentu spet stari frisi, stare riti......da bi jih bilo le čim manj!
2.11.2011Ocenifranci 
Vsi tile, ki imajo sedaj toliko pameti, so že imeli priložnost, naredili so to, kar imamo danes. Da jih ni sram. Briga jim je lastna rit.
2.11.2011Ocenimiha 
vsi pametni se bodo odločali potem, ko bodo znani vsi kandidati - če so bogovič, pipan in vizjak že znani, ni rečeno, da so najboljši... vsi pa vemo, da je v posavju brezveze biti kandidat sd, zares, lds, ker le škodo delajo ostalim, ki imajo možnost biti izvoljeni..
10.11.2011Ocenipatron 
Dobro nas je Bogović zapufal: http://www.delo.si/assets/media/picture/20110715/0715__NajboljZadolzeneObcine.JPG

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava