bela krajina

Janković na volitve s podpisi poslancev, tudi Brunskoletove

3.11.2011 | 06:00 | STA, M. M.

Renata Brunskole (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Renata Brunskole (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Ljubljana, Metlika - Stranka Zorana Jankovića, Pozitivna Slovenija, bo na predčasnih volitvah kandidirala s podpisi treh poslancev, so pojasnili v njegovem volilnem štabu. Podpise za Jankovićevo kandidaturo bodo zagotovili poslanci Matjaž Zanoškar, Alojz Posedel in metliška županja Renata Brunskole, so vsi potrdili za STA.

Brunskoletova, Zanoškar in Posedel so se z Jankovićem sestali že nekaj dni pred ustanovitvijo stranke, ko je Janković pojasnil, da so omenjeni poslanci potencialni kandidati na njegovi listi. Medtem ko je bila Brunskoletova že tedaj odločena za kandidaturo na njegovi listi, pa se Posedel in poslanec DeSUS Zanoškar za zdaj še nista javno izjasnila.

Brunskoletova, v tem sklicu sicer poslanka SD, je spomnila, da je bila prva od politikov, ki je podpisala predlog Jankovićeve kandidature in tako tudi prva javno potrdila, da bo prispevala potreben podpis za ustanovitev kandidatne liste. Poslanka bo na listi Jankovićeve stranke kandidirala v Beli krajini.

Sedaj nepovezani poslanec Posedel je podporo Jankoviću pojasnil z besedami, da je v dveh poslanskih mandatih "od blizu spoznal vse" in je glede na to prihod takega kandidata, ki je "v življenju nekaj naredil, še edino upanje". Sloveniji pa se po njegovih ocenah "slabo piše", ne glede na to, kdo bo zmagovalec na volitvah.

Na ustanovitvenem kongresu Pozitivne Slovenije je Jankovića sicer podprlo še nekaj znanih imen, med drugim Cveta Zalokar Oražem, ki pa se o kandidaturi pri Jankoviću še ni odločila. Nekateri mediji so poročali, da se bo Jankoviću pridružila tudi aktualna poslanka SD Melita Župevc, vendar ta informacij še ni potrdila ali zavrnila.

Stranke lahko na volitvah kandidirajo s podpisi najmanj treh poslancev ali pa s podpisi volivcev. V tem primeru za kandidaturo potrebujejo 100 podpisov volivcev v volilni enoti, torej skupno 800, ali pa 50 podpisov svojih članov v vsaki volilni enoti.

‹ nazaj

Komentarji (16)

3.11.2011Ocenicvikl 
Zoki pobira očitno samo smetano.
3.11.2011OceniJan 
Za pridelavo kvalitetne smetane, rabiš dobre krave, s kvalitetno krmo. Zoki jih očitno ima :-)
3.11.2011Ocenijozi 
Ha ha če je pa to smetana pa nja jo kar ima.
3.11.2011Ocenilogik 
Prodana duša Mateja Kožuh Novak- predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije! Kako more upokojence dati v naročje kapitalistu Jankoviću? PREDLAGAM, DA ODSTOPI IZ ZDUS!!!!!!! Ne more svoje častihlepnosti postaviti nad težave upokojencev, ki jim grozi z Jankovičem znižanje penzije! BABA BUTASTA!
3.11.2011OceniZoki 
Ma kaj kritizirate, ne zaslužite si je, prerasla je vaše okvirje. Nikoli se ni v Metliki naredilo toliko kot zadnjih 5let. Renata na pravi poti si.
3.11.2011OceniKajtiMar 
4. oz. 5. decembra bo vse jasno, ni dileme. In kot pravi Zoki - ne zaslužimo si je, tudi prav; morda pa ona ne zasluži naših volilnih glasov.
3.11.2011Ocenifranci 
In kaj je naredila v Metliki. Uničit gospodarstvo? Prej je Pahorja vabila žret na Vigred, zdej pa hoče tega Žabarja-Jankoviča. Mislim da dela račun brez krčmarja.
3.11.2011Oceniveteran 
ali čete da janković uniči še slovenijo tako k je ljubjano lahko je bit pameten na račun delavcev zaposlenih v javnih podetjih saj nam je pobrau vse finance izgradnja mesarskega mostu je mralapačati energetika lj otem pa se zapufati da so dobili plače stadion stožce so zgoba neuspeha negova karizma je naredim ti uslugo ti pa si moj hlapec trgovke pa delajo zaradi jankovića za borih 500eur sramota pa je da slovenci nimamo človeka za vodjo ampak moramo izbirati to *** kar predstavlja janković
3.11.2011Ocenizoki 
Veteran, malo pazi kam drezaš. Čas bo pokazal da nimaš prav. ZJ in Renata B. je edina prava in hkrati tudi dobra pot za rešitev Slovenije. Lahko ugotovimo kdo si.....
3.11.2011OceniJosip 
Aja Zoki kako boš ugotovil kdo je veteran? Kar se pa izbora tiče, pa temu Jankoviču pa Virantu en k...c verjamem tako kot ne verjamem Janši in ostalim kandidatom. Od nobenga nč, resnično nimamo alternativ, resnično nimamo rešitev. Naj...l smo ga.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava