novice

Vida Čadonič Špelič bo kandidirala v Beli krajini

4.11.2011 | 15:30 | M. M.

Vida Čadonič Špelič (Foto: B. B., arhiv DL)

Vida Čadonič Špelič (Foto: B. B., arhiv DL)

Črnomelj, Trebnje, Krško - Kandidati Nove Slovenije (NSi) za državnozborske volitve se bodo v nedeljo predstavili na predvolilni konvenciji stranke v Ribnici, dan kasneje pa bodo uradno vložili kandidatno listo. Na njej so skušali najti ravnovesje med mladostjo in izkušenostjo, so sporočili iz stranke.

Ljudmila Novak bo kandidatka NSi v okraju Ribnica. (Foto: J. A., arhiv DL)

Ljudmila Novak bo kandidatka NSi v okraju Ribnica. (Foto: J. A., arhiv DL)

Na njihovi listi je 84 kandidatov, od tega 33 žensk (ali nekaj več kot 39 odst.). Predsednica stranke Ljudmila Novak bo kandidirala v 4. volilni enoti, in sicer v ribniškem okraju. V kočevskem bo njihova kandidatka Anamarija Štimec, v grosupeljskem pa Mihael Jarc.

V 6. volilni enoti se bo v Beli krajini v imenu NSi za poslanski stol potegovala nekdanja poslanka in direktorica VURS Vida Čadonič Špelič, ki je v Novem mestu občinska svetnica Liste krščanskih demokratov Dolenjske. V prvem novomeškem okraju Peter Kotar, v drugem pa Tomaž Hrastar, v trebanjskem okraju bo njihov kandidat Matjaž Longar. V Posavju bo v okraju Brežice kandidatka NSi Tina Podvinski, v krškem in sevniškem okraju pa Marjetka Kerin.

‹ nazaj

Komentarji (93)

4.11.2011Ocenikomunist 
Vida je bivša zavedna Skojevka.Škoda pa da kandidira za NSi,ker itak nemorejo priti v Parlament.Jih je tudi bivši komunist JJ zradiral iz politične scene.
4.11.2011OceniNace 
Zdi se mi, da pri predstavitvah kandidatov drugih strank ni slik z nekih prejšnjih volilnih kampanj v nekih drugih strankah. Se motim?
4.11.2011OceniKatka 
Vida Čadonič Špelič je super oseba. Kdor pljuva po njej, ji ne seže niti do kolen.
4.11.2011OceniRozika 
Z vsem spoštovanjem do ga.Vide, ampak kaj je pa preveč je pa preveč! Kaj se je že vsem malo skisalo? Kaj ima pa še ona skupnega z BK?
4.11.2011OceniMenda 
Menda bo šla Renatka k SD-ju,ker ji je v isti volilni enoti Župevcova prevelika konkurenca in nima šans bit izvoljena.Kdo ve,morda je res ?
4.11.2011Ocenimavrica 
Srečno: Renata, Janko; Vida, Sonja,Andrej in ... Srečni bomo, če se bo uresničilo vsaj 20% vaših obljub!
4.11.2011Ocenidon 
NSI nima kaj iskat v parlamentu.....in še kdo....samo zdraho delajo....ukinit državni svet in večino občin, ker so vse v minusu...odplačeval pa bo kdo...titovo ulico v vsako selo...euro, nato in druge neumnosti naj si nesejo domov
4.11.2011Oceniparizan 
SD-jevci,ne jemljite izdajalcev kot so Renatka.Bolj bilo kdo,kot ona.
4.11.2011Oceniizdajalci 
Nebom volil nobenega prestopnika,sploh pa ne Fabkota,Renatke..
4.11.2011Ocenidelavec 
Lepo vas prosim! Kaj je kandidat za državni zbor zdaj že POKLIC.? Kandidirajo v vseh krajih, ki jih najdejo na zemljevidu. Temu je treba narediti konec, saj ni čudno, da se v naši državi nič ne naredi in spremeni. Bog, če si kje varuj nas kandidatov, ki bi ZASE storili vse, za Slovence pa jim ni mar. Važno je, da je njihov ego potešen in so vedno znova in znova pri koritu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava