novice

Kandidate predstavila tudi Pahorjeva SD

6.11.2011 | 07:20 | M. M., STA

Breda Drenek Sotošek se je za poslanski stol potegovala tudi na zadnjih parlamentarnih volitvah. (Foto: A. K., arhiv DL)

Breda Drenek Sotošek se je za poslanski stol potegovala tudi na zadnjih parlamentarnih volitvah. (Foto: A. K., arhiv DL)

Janko Veber, poslanec in nekdanji kočevski župan (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Janko Veber, poslanec in nekdanji kočevski župan (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Črnomelj, Sevnica, Trebnje - Stranka SD je na včerajšnji volilni konferenci predstavila program stranke in liste kandidatov za državnozborske volitve. V Beli krajini bo njihova kandidatka Darja Kapš, v prvem novomeškem okraju Saša Jerele in v drugem Jožefa Šepetavc. V Trebnjem bo na listi SD kandidiral Mitja Jeras, v Brežicah Anton Kmetič, v Krškem Boris Urbanica in v Sevnici Breda Drenek Sotošek.

Kočevski kandidat SD je Janko Veber, v ribniškem okraju se bo za glasove potegovala Irma Grbec, v grosupeljskem pa Jasmina Zupančič.

Med trenutnimi ministri bodo kandidati SD Patrick Vlačič, Franc Križanič, Ivan Svetlik, Igor Lukšič, Dejan Židan, Boštjan Žekš in Ljubica Jelušič. Od aktualnih poslancev SD pa na kandidatni listi stranke poleg že znanih Brunskoletove, Bizjak Mlakarjeve in Klasinčeve ne bo Mirana Potrča in Luke Jurija, ki ga stranka na njegovo presenečenje ni uvrstila na kandidatno listo.

Predsednik stranke Borut Pahor je med drugim dejal, da čuti čast in odgovornost, da lahko stranko in njene podpornike kot dosedanji premier popelje v finale volilnega boja. Za volitve pa upa, da bodo na njih uspeli. Zadnja tri leta je sicer ocenil kot težka, surova, a tudi relativno uspešna.

‹ nazaj

Komentarji (17)

6.11.2011Ocenilogik 
Dan se je začel čudovito. Končno en svež volilni obraz v Sevnici. HA; HA, HA. PA SAJ NI RES! Mene bi bilo sram kandidirati že 15 let zapored, uspeh pa je iz leta v leto slabši.
6.11.2011Ocenihaško 
Bravo renatka, kandidira kar na dveh listah
6.11.2011Ocenicvet 
tale breda je pa res cvet med cvetovi
6.11.2011Oceniervi 
Včeraj se je na predstavitvi na Suhorju kar trlo ljudi ki podpirajo RB in ZJ. Baje je bil prisoten tudi Suslof.
6.11.2011Ocenimajda 
Brunskoletova NE kandidira na listi SD, to bi pa ja lahko vedeli.
6.11.2011Ocenianonymous 
In točno tako tudi piše. Težave z bralnim razumevanjem? "Od aktualnih poslancev (blabla...) poleg Brunskoletove (blabla) NE bo tudi (blabla..).
7.11.2011Ocenilevičar 
Volil bom Kapšovo.Je inteligentnejša in lepša od Renatke.Pa še pokvarjena ni.Pa še Belokranjka je.
7.11.2011OceniBorka 
Levičar, vsak ima pravico volit kogar hoče, mislim pa da so prišli časi, ko se bo treba nehati deliti na leve in desne. Za rešitev BK in Dolenjske bo potrebno nadstrankarsko gledanje v prihodnost in ne v preteklost.
7.11.2011Ocenilevičar 
Borka,rajši volim zveste in poštene ljudi,kot pa prestopnike in koristoljubce kot so Renatka in Fabko.In tako razmišlja vedno več ljudi.
7.11.2011OceniBorka 
Levičar, škoda s tabo zgubljati besed. V življenju se je treba velikokrat izspostaviti za skupno dobro, vendar mislim da TI tega ne boš še dolgo razumel, ker vidiš samo eno opcijo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava