ostali športi

Mazejeva 12., Brodnikova odstopila

28.11.2011 | 08:00 | STA, M. M.

Vanja Brodnik (Foto: arhiv DL)

Vanja Brodnik (Foto: arhiv DL)

Aspen, Trebnje - Avstrijka Marlies Schild je včeraj zmagala v slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Aspnu (51,24). Druga je bila Švedinja Maria Pietilä-Holmner (+1,19), tretja pa Nemka Maria Höfl-Riesch (+1,96), lanska skupna zmagovalka pokala. Tina Maze je bila 12. (+3,84).

Maruša Ferk je bila v prvi vožnji z visoko startno številko na 34. mestu in je finale zgrešila za dobre pol sekunde, Trebanjka Vanja Brodnik, tretja Slovenka, pa je že po nekaj vratcih odstopila na prvi progi, ki je bila zelo mehka.

Tina Maze, ki je prejšnjo izjemno sezono na finalu v Lenzerheideju zaključila s prvo slalomsko zmago v karieri, je po neprepričljivi prvi predstavi v finalu še nazadovala. Čas je izgubljala na vsej progi, največ v nekaj vratcih pred merjenjem vmesnega časa, ko je s smučmi udarila ob količek. Andrea Massi, vodja njene ekipe, je že po prvi vožnji zatrdil, da je smučala kot na ogrevanju z velikansko rezervo. Tudi na drugi progi se ni znašla in je izgubila tri mesta.

"Borila sem se od vratc do vratc, rezultat ni slab, vendar ni šlo in je bilo zelo težko. Ni bilo večjih napak, vendar pa je bilo smučanje daleč od tega, da bi bilo suvereno. Nisem zadovoljna z doseženim, pretirano razočarana pa tudi ne," je dejala Tina Maze.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava