dolenjska

V Mirni Peči vajeti prevzel podžupan Kastelic

22.12.2011 | 07:20 | Foto in tekst: J. A.

V Mirni Peči vajeti prevzel podžupan Kastelic
V Mirni Peči vajeti prevzel podžupan Kastelic

Mirna Peč - Od danes v Mirni Peči nimajo več župana, kajti Zvone Lah je včeraj tudi uradno dobil mandat poslanca, in ker sta županska in poslanska funkcija nezdružljivi, je občinske vajeti do nadomestnih volitev prevzel podžupan Andrej Kastelic, ki je tudi eden od možnih kandidatov za novega župana.

"Prezgodaj je še govoriti o tem, če bom kandidiral na volitvah, ponudbe sicer so, vendar je za to odločitev še čas," je povedal Kastelic po sinočnji seji mirnopeškega občinskega sveta, ki jo je vodil zelo suvereno, kajti župan je bil cel dan v državnem zboru v Ljubljani.

Ena pomembnejših točk 10. redne seje tamkajšnjega občinskega sveta je bila drugi rebalans letošnjega proračuna, s katerim so svetniki potrdili, da se prihodki zmanjšujejo za 1,2 milijona evrov, zdaj jih je za nekaj manj kot 3,2 milijona, na odhodkovni strani pa so proračun zmanjšali kar za dva milijona evrov (zdaj je odhodkov za 3,7 milijona evrov).

"Z drugim rebalansom se zmanjšujejo prihodki in odhodki proračuna, prejšnji rebalans smo naredili zaradi spremenjene dinamike gradnje šole, s tem pa se nekateri projekti, pa tudi namenski prihodki, prenašajo v naslednje leto," je pojasnila odgovorna za finance in proračun na tamkajšnji občinski upravi Vladimira Fabjan Barbo. Dodala je še, da je prišlo do spremembe proračuna predvsem na račun projektov v conah (industrijski, gospodarski in stanovanjski) ter sofinanciranja na cestnem področju - pokriti vkop, deviacija za priključno cesto v cono.

‹ nazaj

Galerija (13)

seja01
seja02
seja03
seja04
seja05
seja06
seja07
seja08
seja10
seja12
seja13
seja14
seja15

Komentarji (49)

22.12.2011OceniAdios 
Zvonko Lah je prevzel v Ljubljani funkcijo hišnika v parlamentu ali nekakšnega pogrebnika (prenaše neke skrinjice ali žare z glasovnicami). Pošteno bi bilo, da Mirno peč sedaj pusti na popolnoma miru.
22.12.2011Ocenipodiralec 
Ups, da je Kastelic prevzel vajeti. To je izredno izredno nevarno. Poglejte kaj se je zgodilo Novolesu, ko je bil predsednik nadzorega odbora - propad. Menim, da bi bil boljši stečajni upravitelj kot župan. Tako bi imel več izkušenj. Kaj bo počel z občino? Pa kaka neodločnost: bo kandidiral al ne bo, kva pa menca?
22.12.2011Ocenijoži 
Kot je bilo slišati iz Kasteličevih vrst naj bi prva letela belokranjka. Tamal nepremičninski agent bo pa v kratkem pripravil eno veliko mino Kastelicu saj bi rad zopet kandidiral za župana. V tretje gre rado pravijo.. Menda je ta Kastelic tudi precej namazan z marmelado.... In tukaj ga bodo ujeli...
22.12.2011Ocenitrebanc 
Ko sem prebral naslov sem se že razveselil da je naš župan Kastelic še enkrat fiktivno spremenu naslov, pa da je zdej v Mirni peči.
22.12.2011OceniČebelar 
Hvala Zvonko za nepozabih 13 let. V največjem vzponu gospodarske rasti pa tudi najglobji recesiji je bilo veliko rečenega, manj narejenega, praktično nič dokončanega. Ne pozabim te nikdar.
23.12.2011OceniBriga ljudi.. 
ali so župani, podžupsni..ko pridejo do oblasti, so vsi pijani. ..Ugodnosti, ki jih imajo, jih popolnoma spremenijo, glavo je, da lepo živijo, bogatijo...manjka jim samo poštenje.......Rezultati so povsod isti, ker poštenja ni!.
23.12.2011Ocenizijalo 
Mirnopečani so župana izvolili za 4. leta. Predčasni odhod zaradi osebnih interesov je dobesedna izdaja svojih volilcev. V kriznih časih, ko nam bo predčasno zmanjkalo sredstev za dograditev šole je zapravljanje občinskega denarja za volitve negospodarno in neodgovorno. V primeru morebitne izvolitve Kastelica (političnega učenca Laha)ali kakega drugega svetnika pa zapravljanje na kvadrat. Upam, da bodo znali uveljavljanje teh osebnih interesov v škodo občine mirnopečani dostojno nagaditi. prip.: Trebanec hvaležni smo vam da ste nam v dani situaciji pomagali. Ob priliki se vam oddolžimo. Z Kastelicem naredimo kupčijo le tako, da vašega zamenjamo za našega a bomo oboji le še na slabšem. Bolje bi bilo oba zapakirati v paket in ju poslati nekam daleč. Stroški poštnine le enega paketa če se jih razdelimo bi bili manjši.
23.12.2011Oceniopazovanje 
Briga ljudi, ja, tam pa, kjer se pokaže, da je bil prejšnji župan v resnici gospodaren, pa DL še članka ne nameni, kako je po tanovem s proračunom oz. kakšen primanjkljaj so tanovi po enem letu pridelali. V Škocjanu smo imeli po Zupetu zapuščino 800.000 presežka in še 1 MIO nepovratnih stredstev za izgradnjo vodovodov, celostno strategijo zanje in za kanalizacijo, ki jo pa zdaj drobijo in obenem govorijo, da je za načrte zanje bil 1 MIO zapravljanje denarja. Saj ni nihče s hruške pal! Milijon (pa v resnici tudi ni šlo v celoti za občinska sredstva v ta namen) se je že povrnil samo lani pred volitvamij, ko so bila na podlagi teh istih "Zupetovih" načrtov pridobljena nepovratna sredstva za izgradnjo prav teh vodovodov, ki so se letos delali. Me zanima, če bodo Osrečani za to, da dobijo pod vas rastlinsko čistilno napravo, ki ne vem, kako pozimi, če sploh funkcionira! In pred Škocjan čistilno napravo v stilu sekret pred vhodna vrata - kot nekoč ob novomeški vpadnici skozi Ločno ... Slabo ti rata. Gospodarsko tehnološki center (GTC) bodo očitno prišparali za kakšnega tajkuna, pa zato tam nočejo nič od infrastrukture, kaj šele celostne ČN za vso občino in goispodarstvo, zgraditi. Dragi moji, tukaj se začne kraja malemu človeku.
23.12.2011OceniZIJALO 
Glede političnega učenca ki ga je lansiral Lah je stvar sledeča: Ko bo ugotovil kakšno zapuščino mu pušča Lah in da bo moral o vsem tem molčati in s tem izneveriti občane ga bo kap. Prav nič ne bo smelo pricurljati na dan ker bo Lah drugače objaj.....Če pa bo kar prurljalo vem bo pa v vsakem primeru kriv Kastelic in spet bo pizdar..... KAj torej Kastelicu sploh preostane v Mirni Peči? Da je še naprej ponižen Lahov pomočnik in da čaka kdaj ga bodo občani okarakterizirali za tajkuna.... in potem... ja potem mu ne bo prijetno v cerkvi berilo brati...
23.12.2011Ocenizijalo 2 
Vsaka stvar je za nekaj dobra. Znebil smo se laha, zdaj ga naj imajo Trbanci, se bodo z njim fejst opomogl. Pungerčar Polde pridi in reši nas teh lahovskih zdrah.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava