posavje

Pred parlamentarnim odborom bo danes zaslišan Bogovič

7.2.2012 | 06:30 | STA, M. M.

Danes bodo zaslišali bivšega župana občine Krško Franca Bogoviča. (Foto: arhiv DL)

Danes bodo zaslišali bivšega župana občine Krško Franca Bogoviča. (Foto: arhiv DL)

Ljubljana - Pred pristojnimi delovnimi telesi državnega zbora bo danes zaslišanih prvih šest kandidatov za ministre nove vlade. Preostali kandidati se bodo pred pristojnimi odbori predstavili v četrtek, državni zbor pa bo o celotni 12-članski ministrski ekipi odločal že na izredni seji, ki bo predvidoma v petek. O tem bo danes odločil kolegij predsednika DZ.

Kot prva se bosta dopoldne predstavila kandidat za ministra za notranje zadeve Vinko Gorenak (SDS) in kandidat za ministra za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič (SLS).

Svoj načrt dela bosta pristojnima odboroma danes predstavila tudi kandidat za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo predsednik SLS Radovan Žerjav in kandidat za ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk (SDS). Danes bo zaslišan tudi kandidat za ministra za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač (SDS), pred parlamentarno komisijo za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu pa bo odgovarjala kandidatka za ministrico brez resorja predsednica NSi Ljudmila Novak.

Zaslišanja kandidatov za ministre se bodo nadaljevala v četrtek, dan po državnem prazniku. Pred pristojnimi bodo tedaj predvidoma zaslišani še kandidat za ministra za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak (SDS), kandidat za ministra za obrambo Aleš Hojs (NSi), kandidat za ministra za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič (Lista Virant) in kandidat za ministra za zdravje Tomaž Gantar (DeSUS). Predstavila se bosta tudi kandidat za ministra za finance Janez Šušteršič (Lista Virant) in kandidat za zunanjega ministra predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Predsednik vlade Janez Janša je listo 12 kandidatov za ministre nove vlade javnosti predstavil v petek, v parlamentarno proceduro pa jo je vložil v soboto, ko je začela tudi veljati novela zakona o vladi.

‹ nazaj

Komentarji (1)

8.2.2012OceniJanez 
Bravo Bogovič,vse čestitke za potrditev ministra.samo žal nam je,da nisi več župan ali saj poslanec žal tako si se odločil.Ta Žveglič nebo veliko naredil ali pa nič,samo da bo vleko fino plačo kdaj bo pa delal na kmetiji,bo še večja podrtija kot je,to je v ponos drugim kmetom.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava