bela krajina

Bela končno bela od snega, smuka mogoče že za vikend

7.2.2012 | 09:15 | M. M.

Foto: M. B.-J., arhiv DL

Foto: M. B.-J., arhiv DL

Črmošnjice - »Bela je končno res bela,« je danes povedal Martin Sever, direktor Iskre Turizma, o domačem smučišču na Gačah. Zapadlo je dobrih 10 centimetrov snega na 20 centimetrov snežne podlage, a je smučišče še zaprto. »Včeraj smo začeli z umetnim zasneževanjem, potrebujemo pet do šest dni, da bi bile proge nared za smuko,« pravi Sever.

Povedal je še, da bodo ob ugodnih vremenskih razmerah belokranjsko-dolenjsko smučišče mogoče odprli že ta konec tedna. Danes takšnih zagotovil še ni mogel dati, več bo znano v četrtek.

Zvočni zapisi

Martin Sever: Belo in smuko na Gačah bomo morda lahko odprli konec tedna

‹ nazaj

Komentarji (16)

7.2.2012Ocenicap15 
Že 10 dni pada sneg, temperature -10, oni pa danes pridejo z izjavo, da je Bela res bela in da bo mogoče smuka konec tedna. Upajmo da bo res mraz še držal, da potem zopet ne bo vreme krivo da ni bilo smuke in da je izguba. Ugotovili so da je Bela bela po desetih dneh, kot da bi ugotovili da je v puščavi pesek
7.2.2012OceniJure 
Tako je cap 15!! Ups !! Kaj pa če so razmišljali, da bi gori posadili pomaranče saj za tako nizko nadmorsko višino bi bila prava stvar. Pa obiranje pomaranč bi nekateri vodilni mogoče bolje obvladovali. Če je Krka dvignila roke ..........................?????
7.2.2012Ocenialko 
Kaj bo pa s tekaško stezo? Bo odprta oziroma koliko snega še mora zapast?
7.2.2012OceniTine 
Kaj pa proga do Črmošnjic? Bo odprta? Katere proge se pa sploh zasnežujejo?
7.2.2012Ocenisemčan 
To ti je to ko loleki in boleki vodijo, ki o smučanju nimajo pojma in jih zanima samo koliko bo kapnilo v njihov žep. Raje pogozdite smreke za drugo itak niste sposobni.
7.2.2012OceniJan 
ceste sploh niso očiščene !!!!!!! A o tem ne bo nihče nič pisal??
7.2.2012OceniDanko 
alko, če boš dal za nafto za ratrak, bodo zrihtal tekaško progo, drugač ne. Od vas tekačev itak smučišče nima enega centa prihodkov. Tek na smučeh je gorenjski, škrtuharski šport.
7.2.2012Ocenialko 
Danko: če ne znajo tržit nisem jaz kriv. Sicer pa z veseljem pustim nekaj denarja v gostilni, kot je navada, recimo, na Pokljuki. PS: če si troll kar ignoriraj zgoraj napisano PS2: tek na smučeh je zakon šport
7.2.2012OceniDanko 
Kaj je to troll? Kako bi pa ti tržil tek na smučeh na Gačah? Bifeja ob tekaški progi za par mandeljcev ne bodo postavljal in plačeval kelnerco, v gostilni pa tut še nikol nism vidu nobenga tekača...kot prvo, se jim ne da it peš v hribček, kot drugo so pa tekači po mojih osebnih izkušnjah bolj škrtuharji. Parkirajo v Komarni vasi, mal hamlajo po hosti, ki jo je 13000 kubicni, 500 konjski ratrak, ki pije veliko nafte prej poštamfal, popijejo mal čajčka iz termovke in gredo domov. Tekaške proge se splača urejevati samo zimskim centrom, ki bazirajo na večdnevnem turizmu, Gače imajo s tekaško progo samo stroške.
7.2.2012Ocenijoža 
Ne vem komu in zakaj so en mesec svetile luči ob progi ?Očitno imajo premalo stroškov in je treba še malo elektrike pokurit.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava