posavje

Danes na zaslišanju še Andrej Vizjak

9.2.2012 | 06:20 | M. M., STA

Andrej Vizjak (Foto: M. L.)

Andrej Vizjak (Foto: M. L.)

Andrej Vizjak (Foto: A. K., arhiv DL)

Andrej Vizjak (Foto: A. K., arhiv DL)

Ljubljana, Brežice - Pred pristojnimi delovnimi telesi državnega zbora bo danes zaslišanih še preostalih šest kandidatov za ministre nove vlade. Predstavitve polovice kandidatov ministrske ekipe so delovna telesa ocenila kot primerne že v torek, med drugim so brez glasu proti podprli Franca Bogoviča za ministra za kmetijstvo in okolje. Državni zbor pa bo o celotni ministrski ekipi vlade Janeza Janše glasoval jutri.

Pred pristojnima parlamentarnima odboroma bosta danes najprej zaslišana kandidat za ministra za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak (SDS) in kandidat za ministra za obrambo Aleš Hojs (NSi).

Popoldne bosta delovnima telesoma državnega zbora svoj načrt dela predstavila kandidat za ministra za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič (Lista Virant) in kandidat za ministra za zdravje Tomaž Gantar (DeSUS). Kot zadnja ministrska kandidata Janševe vladne ekipe se bosta članom pristojnih odborov predstavila še kandidat za ministra za finance Janez Šušteršič (Lista Virant) in kandidat za zunanjega ministra predsednik DeSUS Karl Erjavec.

V torek so zaslišanja poleg Bogoviča sicer uspešno prestali kandidat za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo predsednik SLS Radovan Žerjav, kandidat za ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk (SDS), kandidat za ministra za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač (SDS) in kandidatka za ministrico brez resorja za področje odnosov s Slovenci v zamejstvu in po svetu predsednica NSi Ljudmila Novak.

Predsednik vlade Janez Janša je listo 12 kandidatov za ministre nove vlade javnosti predstavil minuli petek, v parlamentarno proceduro pa jo je vložil minulo soboto, ko je začela tudi veljati novela zakona o vladi.

Na jutrišnji izredni seji je pričakovati potrditev celotne ministrske ekipe in kmalu zatem, morda še ta teden, tudi konstitutivno sejo vlade.

‹ nazaj

Komentarji (10)

9.2.2012Ocenicvbnfgfggf 
pojma nima, kdaj je sploh delal v kaki firmi? Politični prisklednik, po izgledu me spominja na Potrča!
9.2.2012Oceninosonja 
Kako te lahko spominja na Potrča? Edino kar imata skupno da ima te lase navzgor, samo da imamo Potrč rokabili stil ta pa ima nekega čudnega ježka.
9.2.2012Oceniobčan 
zaslišati bi ga bilo treba v kakih finančnih zgodbah SIJ, Sklad za razgradnjo, njegovi deleži v Južinovih skladih podjetjih! Ne boste rajši kakega drugega pijančka, ki je hkrati še brezdomček, ter ga boste povprašali od kod mu denar za en liter cvička in cajtng s katerim se pokrije ponoč!
9.2.2012Oceniups 
Ne ga preveč spraševati, mu bodo lasje dol padli! On mora ostati JEŽEK!
9.2.2012Oceniorožje 
to je dokaz da je lahko vsak l.. minister!
9.2.2012Ocenijože 
Vizjak je dokazal ,da je car za vse politike , za doktoje znanosti in vse nevošljivce. Bravo Andrej spet si deklasiral vso konkurenco.
9.2.2012Ocenizlatko hrvaić 
ja to pa res. deklasiral vso konkurenco. joj kak folk tle gor piše.
10.2.2012Ocenimmmmm 
za posrat pa tak minister
10.2.2012Ocenislovenčk 
dokaz kako je slovenska politika be..!
13.2.2012OceniALKOBAP 
sedaj bodo na ministrstvu pozdravljali ¨¨NA ZDRAVJE¨¨¨!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava