posavje

Cvetko Sršen županski kandidat v Krškem

13.2.2012 | 21:00 | M. L.

Cvetko Sršen se podaja na županske volitve drugič. (Foto: M. L.)

Cvetko Sršen se podaja na županske volitve drugič. (Foto: M. L.)

Krško - Cvetko Sršen bo nastopil kot kandidat stranke SDS za župana na letošnjih nadomestnih volitvah v krški občini, je sporočil danes popoldne na konferenci za novinarje.

Njegove glavne programske usmeritve so odpiranje novih delovnih mest, zagotavljanje javne komunalne, prometne in druge opremljenosti in pregledna poraba javnega denarja. Napovedal je gradnjo knjižnice, kolesarskih stez, savskega mostu za pešce in kolesarje ter gradnjo parkirne hiše v Krškem in krškega bazena. Obnovil bi šoli in vrtca v Brestanici in Leskovcu in šolo v Krškem.

Po njegovem prepričanju je potrebno zagotavljati primerno višini denarja krajevnim skupnostim in podpirati humanitarne organizacije, med katerimi je omenil gasilce, »brez katerih si ne predstavljamo življenja«.

Nadaljeval bi dosedanjo krško politiko do Romov, od katerih bi zahteval sodelovanje in bi jim v zameno za tako socialno vedenje ponudil pomoč.

Ko je ocenjeval sedanje lokalne razmere, je dejal, da je občina Krško v nezavidljivem finančnem položaju zaradi svoje visoke zadolženosti.

Občina ima veliko brezposelnih, na zaposlenost se nanaša tudi njegovo stališče, da so krške poslovne cone neizkoriščene, zato bi kot župan z razpisi, tudi mednarodnimi, privabil vlagatelje za taka območja.

Cvetko Sršen, čigar kandidaturo so vložili danes, je na novinarsko vprašanje o pričakovanih volilnih izidih dejal, da pričakuje drugi krog in sebe v njem.

Zvočni zapisi

Cvetko Sršen o županski kandidaturi

‹ nazaj

Komentarji (1)

14.2.2012Ocenilaufer 
Cveto je car in zmagal bo. Krčani podprite Cveta za župana, dovolj nam je vladavine kmetov in rdečih!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava