posavje

Stanko in Sršen v boj za županovanje v občini Krško

25.3.2012 | 08:40 | M. M.

Miran Stanko (Foto: A. K., arhiv DL)

Miran Stanko (Foto: A. K., arhiv DL)

Krško - V šestih občinah, med njimi tudi v Krškem, bodo danes poleg referenduma o družinskem zakoniku potekale nadomestne županske volitve. Krčani bodo novega župana dobili v drugem krogu, saj sta pred dvema tednoma največ glasov prejela Miran Stanko (SLS), ki so mu za zmago v prvem krogu 11. marca zmanjkali dobri trije odstotki, in Cvetko Sršen (SDS), ki je dobil dobrih 30 odst..

Cvetko Sršen (Foto: A. K., arhiv DL)

Cvetko Sršen (Foto: A. K., arhiv DL)

"Glede na pozitivne odzive ljudi na naših srečanjih po občini, sem zmago pričakoval. Če pa bi res dobil zadostno podporo že v prvem krogu, bi bilo to, moram priznati, tudi zame majhno presenečenje," je po prvem krogu za Dolenjski list povedal Stanko.

"Naš prvi cilj, da se uvrstimo v drugi krog, smo dosegli. Z rezultatom, pa tudi z doseženimi odstotki, sem zadovoljen, saj so višji kot leta 2010. Ni pa toliko pomembna razlika med mano in zmagovalcem prvega kroga, saj se tekma znova začenja čez 14 dni," je rezultate prvega kroga komentiral Sršen.

Nadomestne volitve so bile 11. marca, ker so bili posamezni župani decembra lani na predčasnih parlamentarnih volitvah izvoljeni za poslance. Zaradi uveljavitve nezdružljivosti županske in poslanske funkcije pa so se s potrditvijo poslanskega mandata morali posloviti od županovanja.

Zaradi izvolitve županov za poslance so bile volitve potrebne v 11 občinah, tudi v Metliki in Mirni Peči. Do rednih lokalnih volitev, torej dobri dve leti in pol, bo prvi mož Metlike Darko Zevnik, župan Mirne Peči pa je postal Andrej Kastelic.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava