novice

Skupaj 99 prijav domnevnih kršitev molka

25.3.2012 | 19:50 | STA

Foto: M. M.

Foto: M. M.

Na Inšpektoratu RS za notranje zadeve so v času volilnega molka prejeli 99 prijav domnevnih kršitev volilnega molka. Na podlagi teh prijav je inšpektorat obravnaval 22 zadev, z izjemo dveh so bile vse obravnavane prijave povezane z referendumom o družinskem zakoniku.

Sedem se jih nanašalo na objave na spletnih straneh in socialnih omrežjih, pet na plakatiranje, v treh primerih naj bi šlo za pozivanje volivcev. Dve prijavi sta bili vezani na predvajanje reklam na televiziji, ena na radio, dve na domnevno sporne vsebine v tiskanih medijih, ena pa na delitev volilnega gradiva. Poslano naj bi bilo tudi eno sms-sporočilo s sporno vsebino.

Deset obravnavanih zadev je iz Osrednjeslovenske regije, tri iz Savinjske, po dve pa iz Gorenjske, Koroške in Jugovzhodne regije. Tri prijave so prispele iz neznanega območja.

Volilni molk pred referendumom o družinskem zakoniku in nadomestnimi županskimi volitvami, ki so bile danes v šestih občinah, se je začel v soboto opolnoči in je bil v veljavi vse do zaprtja volišč danes ob 19 uri.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava