gospodarstvo

Inles v lanskem letu pod načrti

31.3.2012 | 08:40 | STA

Foto: spletna stran Inles

Foto: spletna stran Inles

Ribnica - Družba Inles je lani vknjižila 22,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 12 odstotkov manj kot v prejšnjem letu. Čisti dobiček je znašal 225.000 evrov in je bil od predlanskega nižji za 61 odstotkov. Družba za lani ni izpolnila načrtov, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Inlesa.

Inles je lani posloval s 423.000 evri dobička iz poslovanja, kar je 39 odstotkov manj kot v letu poprej, kažejo nerevidirani poslovni rezultati. "Manjši prihodki in dobiček so posledica zaostrenih razmer na nekaterih trgih, kjer družba prodaja svoje izdelke," pravijo v Inlesu.

Cilji glede prodaje in dobička, opredeljeni v poslovnem načrtu za leto 2011, niso bili doženi, še pojasnjujejo. Čisti prihodki od prodaje so bili namreč od načrtovanih nižji za 12 odstotkov, čisti dobiček pa je načrt zgrešil za 48 odstotkov.

Za leto 2012 so medtem v Inlesu bolj optimistični. Načrtujejo prihodke od prodaje v višini 26,7 milijona evrov ter čisti dobiček v višini 252.000 evrov. "Izboljšali naj bi se tudi ostali kazalniki poslovanja, kot so likvidnost, neto zadolženost, produktivnost," so zapisali.

V četrtek je poslovne rezultate na seji potrdil upravni odbor Inlesa, prav tako je potrdil poslovni načrt za leto 2012. Člani upravnega odbora so odločili še, da bo družba del čistega dobička v višini 112.521 evrov uporabila za oblikovanje drugih rezerv iz dobička, razlika v znesku 112.521 evrov pa bo ostala kot neuporabljen del čistega dobička poslovnega leta, o katerem bo odločala skupščina družbe.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava