kronika

Stavka policistov se nadaljuje

18.4.2012 | 18:40 | M. Ž.

Slika je ilustrativna (Foto: Arhiv DL)

Slika je ilustrativna (Foto: Arhiv DL)

Ljubljana - Stavka zaposlenih v policiji se nadaljuje, saj med potekom stavke ni bilo nobenih aktivnosti slovenske vlade, ki bi napovedale, da je pripravljena resno prisluhniti socialnemu dialogu, so sporočili iz policijskega stavkovnega odbora. Dan pred stavko je bila v državnem zboru na predlog vlade sprejeta dopolnitev intervencijskega zakona, ki zamika izplačilo regresa za en mesec, so zapisali.

»Vlada se je za ta korak odločila brez uskladitve s sindikati pod pretvezo, da zagotovi čas za pogajanje s sindikati. Ker takšno podcenjevanje zaposlenih v policiji in ministrstvu za notranje zadeve ostro zavračamo, smo že danes zbrali 2.500 podpisov, ki so potrebni za začetek postopka zbiranja podpisov za odločitev o zakonodajnem referendumu. Vlogo za začetek postopka bomo vložili v naslednjih dneh,« piše v sporočilu za javnost.

Zato sta, navajajo, Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije trdno odločena, da vztrajata do uveljavitve stavkovnih zahtev. Tako se stavka policistov danes ne končuje, temveč bodo prilagajali stavkovne aktivnosti glede na potek pogajanj. Trenutno naj bi zmanjšali le stavkovne aktivnosti na mejnih prehodih, saj stavka ni usmerjena proti državljanom, ampak proti vladi, ki trenutno očitno ocenjuje, da nas ne potrebuje, so še dodali v policijskem stavkovnem odboru.

‹ nazaj

Komentarji (1)

19.4.2012Ocenismart 
Capsi, pa kaj se bunite (in sploh celotni javni sektor)? Kdo pa mislite, da bo plačal TEŠ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava