dolenjska

Občina Straža praznuje

22.4.2012 | 18:10 | M. Ž.

Straški župan Alojz Knafelj in direktor občinske uprave Dušan Krštinc (z leve). (Foto: M. Ž.)

Straški župan Alojz Knafelj in direktor občinske uprave Dušan Krštinc (z leve). (Foto: M. Ž.)

Občina Straža praznuje
Bor in Jan Zupančič.

Bor in Jan Zupančič.

Straža - Na današnji dan leta 1878 se je v novozgrajeni vavtovški osnovni šoli začel pouk in ta datum si je občina Straža izbrala za svoj praznik. Letošnje praznovanje četrtega občinskega praznika je svoj vrhunec doživelo z dopoldansko slavnostno sejo občinskega sveta, katere sta se poleg domačih svetnikov in nekaterih okoliških županov udeležila tudi državnozborska poslanca Ivan Grill in Zvone Lah.

Domači župan Alojz Knafelj se je v svojem govoru ozrl na zadnje leto in med drugim dejal, da je konec minulega in začetek letošnjega leta predvsem v znamenju začetih naložb in pripravi na nove. »Zato smo že zgodaj sprejeli proračun. Sprejeli smo ga že v začetku decembra. Menim, da smo sprejeli realnega, ambicioznega in razvojno naravnanega. Več kot dve tretjini sredstev namenjamo investicijam,« je med drugim povedal.

Zbrane v sejni sobi občine, kamor so sejo letos iz kulturnega doma preselili zaradi njegove obnove, so nagovorili tudi žužemberški župan Franc Škufca ter oba poslanca. Gril je med drugim dejal, da občina Straža vsega tega, kar je dosegla sama, pod okriljem mestne občine Novo mesto ne bi mogla.

V priložnostnemu kulturnemu programu so nastopili brata Jan in Bor Zupančič ter moški del mešanega pevskega zbora Sveti Jakob.

‹ nazaj

Galerija (15)

IMG_6260
IMG_6263
IMG_6264
IMG_6266
IMG_6268
IMG_6269
IMG_6272
IMG_6274
IMG_6279
IMG_6282
IMG_6283
IMG_6285
IMG_6286
IMG_6290
IMG_6292

Komentarji (3)

23.4.2012Ocenid .... 
d crkneš... Kva pa dela LAH tam? A bi rad še to občino spravu na kant? Že vem.. Tam je tudi Kastelic - župan Mirne Peči ki se je pred volitvami hvalu da dela sam bretz Laha... Očitno NEEEE !!! Saj ne sme niti na občino Straža brez LAHA. Dobr sta ta dva potegnila Mirnopečane. Samostojen da je ... je reku Kastelic. MALO MORGEN !!! Brez LAHA se še usrat ne sme !!!
24.4.2012OceniDELAVC 
Po obrazih sodeč,je bila proslava bolj klavrna,kar je v trenutnem stanju v Straži razumljivo. Ponos cele doline,ki je nekoč prinašal dragocene devize vsem ostalim, NOVOLES je po zaslugi "velesposobnih" upravljavcev,med katerimi so bili tudi pomembni kadri v SDS-u npr. prvi turist v državi g. HRIBAR,pa njegov mali šef "poslanec" GRILL, pa LAHOV prijatelj in zdajšnji župan Mirne peči g. KASTELIC,zato je grotesktno,da pridejo na proslavo občine,ki so ji tako "nesebično" pomagali in tam celo nekaj bevskajo.Da jih ni sram,tudi za njih bo prišla ura resnice,zagotovo, tako kot je za brezposelne novolesovce,ki so ostali brez vsega,služb in dostojanstva.
24.4.2012Ocenid... 
ti ljudje harajo naprej in naprej in siromašijo občane v svojo korist. Če bi bilo kaj pravice na svetu bi v Mirni Peči pogorela oba LAh in Kastelic pa nista.... Ljudje nasedejo na cerkveno berilo ne pa na dejstva...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava