košarka

Kdo bo boljši v tretjem finalnem spopadu?

22.5.2012 | 07:15 | M. M.

Kdo bo boljši v tretjem finalnem spopadu?
Najnevarnejši igralec Krke Zoran Dragić (14 točk, 5,6 skoka) na tekmi z Olimpijo minuli četrtek v Novem mestu. (Foto: B. B., arhiv DL)

Najnevarnejši igralec Krke Zoran Dragić (14 točk, 5,6 skoka) na tekmi z Olimpijo minuli četrtek v Novem mestu. (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Pred košarkarji Krke in Uniona Olimpije je tretja tekma finala Lige Telemach, v katerem je izid izenačen na 1:1. Zasedbi se bosta pomerili danes ob 18.45 v novomeški športni dvorani Leona Štuklja, tekmo pa bo mogoče videti tudi na drugem programu TV Slovenija.

Trener Krke Aleksander Sekulić je pred tekmo povedal: "Pred nami je zelo pomembna tekma, morda ena najpomembnejših v tej sezoni, saj smo si s pomembno zmago v Stožicah priborili, da pred domačo publiko igramo za drugo zmago v finalu. Popraviti moramo napake, ki se nam dogajajo, in dobre stvari ponoviti."

"V Stožicah nas ni krasila energija, ki smo jo pokazali na prvi finalni tekmi Lige Telemach. Drugo srečanje smo zasluženo izgubili, saj smo igrali preveč individualno in nismo znali izkoristiti naših prednosti. To je tisto, kar moramo popraviti. Serija je izenačena in nikakor še ni nič odločenega. V Novem mestu želimo odigrati bolje predvsem pod košem in v obrambi," pa je rekel Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije.

Na prvi finalni tekmi v Novem mestu so bili s 76:65 boljši Ljubljančani, Novomeščani so na drugi tekmi v Stožicah vrnili udarec s 75:65. Četrta finalna tekma bo v četrtek, 24. maja, ob 18.45 v Ljubljani, morebitna peta pa nato v soboto, 26. maja, ob 18. uri v Novem mestu.

Tudi pred današnjo tekmo iz novomeškega kluba navijačem sporočajo, naj se zaradi predvidene gneče na tekmo odpravijo dovolj zgodaj.

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.5.2012OceniRado 
Komaj čakam na prestižni dvoboj Krivec vs. Lumpi!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava