dolenjska

Prvi rebalans letošnjega proračuna

6.6.2012 | 09:40 | M. Ž.

Mirnski svetniki za prvi rebalans letošnjega proračuna. (Foto: M. Ž.)

Mirnski svetniki za prvi rebalans letošnjega proračuna. (Foto: M. Ž.)

Župan Dušan Skerbiš, Maja Anzelj, ki na občinski upravi bdi nad financami, in direktorica občinske uprave Tanja Šinkovec.

Župan Dušan Skerbiš, Maja Anzelj, ki na občinski upravi bdi nad financami, in direktorica občinske uprave Tanja Šinkovec.

Mirna - Mirnski svetniki so na včerajšnji seji potrdili prvi rebalans letošnjega proračuna, po besedah župana Dušana Skerbiša pa bo jeseni zagotovo potreben še eden. Tako po novem proračun na prihodkovni strani znaša skoraj 3.375.000 evrov in na odhodkovni po sprejetem amandmaju skoraj 3.423.000, predvideli pa so tudi zadolževanje za 120.000 evrov.

Z rebalansom so v proračun vnesli nov projekt - trim stezo Mirna–Gorenja vas, za katero so potrdili tudi dokument identifikacije investicijskega programa, iz njega pa so izvzeli nekatere načrtovane projekte, ki jih letos ne bodo uspeli uresničiti. Eden teh je komunalno opremljanje obrtne cone, ker bo država denar zagotovila šele v prihodnjem letu.

V nadaljevanju so združili prvo in drugo obravnavo tako pri odloku o ustanovitvi javnega zavoda Osnovna šola Mirna kot odloku o programu opremljanja in merilih za odmero komunalnega prispevka ter oba sprejeli. V primerjavi z dosednjim odlokom, ki so ga prevzeli od nekdaj skupne občine Trebnje, so višino komunalnega prispevka močno znižali, saj želijo, da bi bila njihova občina čim privlačnejša za vlagatelje.

Med drugim so sprejeli tudi odlok o kategorizaciji občinskih cest, po katerem bo občina skrbela za 88 odsekov javnih poti v skupni dolžini dobrih 42 kilometrov in 10 odsekov lokalnih cest v skupni dolžini dobrih 27 kilometrov, in dopolnitve pravilnika o tarifnem sistemu ravnanja s komunalnimi odpadki.

Zvočni zapisi

Dušan Skerbiš o spremembah mirnskega proračuna 2012

‹ nazaj

Galerija (4)

IMG_7869
IMG_7873
IMG_7880
IMG_7888

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava