bela krajina

Belokranjski županji in župan na rednem sestanku

7.6.2012 | 15:45 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Belokranjski županji in župan na rednem sestanku
Belokranjski županji in župan na rednem sestanku
Belokranjski županji in župan na rednem sestanku

Metlika - V metliškem hotelu Bela krajina so se danes sestali črnomaljska in semiška županja Mojca Čemas Stjepanovič in Polona Kambič ter metliški župan Darko Zevnik. Čeprav je sestanek trajal kar štiri ure in pol, so bili župan in županji na tiskovni konferenci dokaj kratki.

Na sestanek so povabili vodjo novomeške območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije Danila Breščaka, govorili pa so o arheoloških izkopavanjih, povezanih z naložbami, ki precej podražijo investicije. Jožica Povše, vodja programa Leader za območje LAS Dolenjske in Bele krajine je predstavila izvajanje programa Leader v Beli krajini. Iz Srednje šole Črnomelj pa so opozorili na problematiko vpisa v programe ekonomskega tehnika in oblikovalca kovin-orodjarja.

Direktor RIC Bela krajina Peter Črnič in Snežana Čanak z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo sta predstavila delovanje Območnega razvojnega menedžmenta Bele krajine, direktorica Komunale Irena Flajnik Pezdirc pa drugo fazo projekta Trajnostne oskrbe prebivalstva s pitno vodo in varovanje vodnih virov Bele krajine.

Beseda je tekla tudi o smernicah za načrtovanje drugega odseka tretje razvojne osi, torej od Malin do Metlike in Črnomlja. Odsek bodo v sredo, 13. junija, ob 11. uri predstavili tudi v Kulturnem centru Semič. Županji in župan pa so se seznanili tudi z gradnjo druge faze Regijskega centra za ravnanje z odpadki Dolenjske.

‹ nazaj

Komentarji (1)

9.6.2012OceniFirbec 
Kaj koristnega pa je skozi dosedanje delovanje Območnega razvojnega menedžmenta sploh že nastalo v Beli krajini. Vprašanje postavljam direktorju RIC Bela krajina Petru Črniču.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava