kolesarstvo

Kumpu na Glavnem trgu zmanjkalo nekaj centimetrov

14.6.2012 | 18:25 | B. Blaić

Na ciljni črti so odločali centimetri.

Na ciljni črti so odločali centimetri.

Zmagovalna trojica

Zmagovalna trojica

Simone Ponzi

Simone Ponzi

Novo mesto - Italijan Simone Ponzi (Astana) je zmagovalec prve etape 19. izvedbe dirke Po Sloveniji, ki se je končala v Novem mestu. Marko Kump iz domače Adrie Mobil je bil drugi, tretji pa še en Italijan Daniele Ratto (Liquigas)

Etapa med Celjem in Novim mestom se v nasprotju s tradicijo ni končala s sprintom glavnine, ampak je med seboj obračunala dvajseterica, ki je prva prikolesarila na zadnji gorski cilj na Dolžu. Za selekcijo na zadnjem vzponu je poskrbela Adria Mobil, čeprav je že po dveh tretjinah prve etape, nekje v okolici Mokronoga, ostala brez dveh pomembnih mož, Kristijana Djuraseka in Kristijana Fajta, ki sta z zlomljeno ključnico končala dirko.

Ubežna dvajseterica, v kateri sta bila tudi domača asa Kump in Tomaž Nose, pa tudi Jani Brajkovič (Astana) in še nekaj drugih favoritov za skupno zmago, je dobro opravila s spustom z Gorjancev, po Belokranjski cesti prišla v Žabjo vas, kjer se je že začelo razvrščanje pred tehnično zahtevnim šprintom, ki se je začel takoj po Kandijskem križišču.

»Vedel sem, da moram na kocke na Glavnem trgu priti z maksimalno hitrostjo, saj kasneje ni več možno pospeševati. To mi je tudi uspelo, štartal sem s tretje pozicije, edina stvar, ki mi je prekrižala načrte, je bil Kristijan Koren, ki je, seveda nehote, ob umikanju pred svojim šprinterjem zaprl pot meni. Moral sem zmanjšati hitrost in nato na kockah znova pospešiti. Mimo Liquigasovega kolesarja je še šlo, za Ponzija pa je zmanjkalo časa. Posebej se moram zahvaliti Nosetu, ki je kljub temu, da cilja na skupno razvrstitev, vse do zadnjih 500 metrov pomagal pri narekovanju tempa,« je po dirki povedal Kump.

Rezultati

Rezultati 1. etape[.pdf](127 kB)

‹ nazaj

Galerija (10)

po sloveniji 01
po sloveniji 02
po sloveniji 03
po sloveniji 04
po sloveniji 05
po sloveniji 06
po sloveniji 07
po sloveniji 08
po sloveniji 09
po sloveniji 10

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava