ostali športi

Brežiški tek s Primožem Kozmusom letos brez olimpijca

30.6.2012 | 14:20 | J. A., Foto: Ekipa Primoža Kozmusa

Brežiški tek s Primožem Kozmusom letos brez olimpijca
Brežiški tek s Primožem Kozmusom letos brez olimpijca

Brežice - Brežice so včeraj zaživele v športnem duhu. Na drugem brežiškem teku s Primožem Kozmusom so tamkajšnje ulice kljub izjemni vročini napolnili tekači vseh generacij in poskrbeli za vnovično lepo tekaško prireditev v Posavju. Najprej so progo preizkusili najmlajši, ki so se pomerili v teku Z Lučko v Terme Čatež in ob dobri zabavi spoznavali športne užitke, zmagal je Tim Travnikar z Bizeljskega.

Odrasli so tekmovali na dveh razdaljah: na teku Zavarovalnice Triglav (3,5 km) ter daljšem Marifit teku (10,5 km), so sporočili organizatorji, to je ekipa Primoža Kozmusa. Zmagovalec Marifit teka v absolutni kategoriji je bil Franci Menič (Pristavica) z rezultatom 38:52,7, ki je po zmagi povedal:

"Na tem teku sem prvič in bom še prišel. Organizacijsko je vse potekalo gladko in upam, da se naslednjič zberemo še v večjem številu. Pogoji na teku so bili zaradi vročine izjemno težki, kar je žal botrovalo nesrečnemu dogodku, saj je vodilnega po dveh krogih, Vida Zevnika, premagala vročina. Privoščil sem mu zmago."

V ženski kategoriji je bila na absolutni razdalji Marifit teka najboljša Nataša Aničič Zavašnik s časom 47:29,0. Tudi ona je bila prvič na Brežiškem teku s Primožem Kozmusom:

"Sicer se ukvarjam tudi z maratonom, v brežiškem okolju pa tekmujem prvič. Vzdušje je bilo zelo prijetno, obiskovalci so ves čas navijali ob progi, pohvalila pa bi organizacijo tekmovanja, tekmovanje je bilo res odlično pripravljeno."

Na teku Zavarovalnice Triglav sta zmagi odnesla lanski zmagovalec Klemen Lendaro (Sevnica) v moški kategoriji (12:21,4) ter Mateja Tomič (Trebnje) med ženskami (15:27,7).

Prireditev je bila del programa prireditve Brežice, moje mesto, ki je po teku vključevala tudi koncert skupine Tabu ter raperja Zlatka, tako da se je športno obarvan večer prevesil v zabavno noč, so še sporočili organizatorji.

Prireditev je letos potekala v odsotnosti olimpijskega prvaka Kozmusa, ki je za udeležence pesti stiskal na pripravah v češkem Nymburku, kjer se intenzivno pripravlja na največje športno tekmovanje. Tekače je pozdravil preko velikega ekrana:

"Žal mi je, da danes ne morem biti z vami. Situacija je pač takšna, da imajo letos prednost olimpijske igre. Želim vam uspešen tek, veliko osebnih rekordov in dobro zabavo, jaz pa bom danes za vas navijal v Nymburku, tako kot upam, da boste vi navijali zame na OI."

Vsi rezultati so objavljeni na tej povezavi.

‹ nazaj

Galerija (3)

tek001
tek002
tek003

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava